Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Saugus CO2 kiekis balione

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 75

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
  • Amžius: 46
Man lig ir niekur nepraleidžia,bet va yra toks niuansas. Reiks ir man ji truputi pajudinti.Maniau gal adatinis uzsikisea,bet ne,ji išsukus ir įsukus slėgis trumpam atsiranda.Burbuluoja kaip turi būt, bet po kurio laiko nustoja.

Karoluks

Karoluks

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Spa-03
  • Amžius: 33

Sveiki, esu naujas. Nesenai parsitempiau C02 sistema. Iskart nudumiau sekancia diena ir prisipildziau baliona  C02. Taciau pastebiu keista dalyka, kad atsukus ir padavus C02 jis yra paduodamas netolygiau. Atrodo panasiai, kad su pertraukomis po 1-2 sekundes (jei nedaug atsuku) paduodamas tam tikras kiekis co2. To pasekoje ismetamas i kopeteles didelis burbulas, vietoj pastoviu mazu burbuliuku. Kame galetu buti beda?

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • Kartu nuo 2007-Sau-02
  • Amžius: 47
Jei tirpini per kopeteles, leisk joms padirbti, po keliu dienu jos pasidengs plevele ir burbulai tolygiai eis.

Karoluks

Karoluks

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Spa-03
  • Amžius: 33

Dekui uz atsakyma. Reiskiasi palauksiu! :)

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Nepadėjo to el.magneto judinimas. Buvau išsukęs, apžiūrėjus ertmes, pašaliečių nebuvo aptikta. Įsukus atgal darba taip pat. Ar gali buti kad jos taip pagamintas ir taip turi dirbti?

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Kas gali pasakyti, kodėl jis taip dirba?

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

Na atsakyti tau niekas neatsakys kodėl jis taip dirba: gal membrana užsikišusi (jei iš vis tokia yra), gal koks gedimas viduje įrenginio...

Na bet ko norėt iš vaikiško kinietiško žaisliuko... Savo išvaizda man jis nekelia jokio pasitikėjimo ir aš bent jau tokio tikrai nebūčiau pirkęs, bet kiekvienas savas problemas sprendžia savaip. O dabar gausis kaip visada: "skūpas" - moka du kartus, arba taip ir vargsi su tuo ką turi.

Jei jau nori reduktoriaus ar CO2 sistemos ir apie jas nelabai ką tesupranti galbūt reiktų pasikonsultuoti su labiau patyrusiais, na kad ir forumuose.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Nepasakyčiau kad labai pigus, išėjo apie 200lietuvisku, man jis patiko savo dydžiu,ir nepasakyčiau kad pigaus surinkimo būtų. Po paleidimo,praėjus grubiai 1men.jis taip pradėjo dirbti. Aš buvau ji pilnai išradęs, viskas ten normalu, nieko nėr į trukusio, jokiu šiukšlių ar kondensato, aš neaptikau.Viskas kaip bažnyčioje.

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

O a man kaip tik kelia įtarimus spalvoti ir maži reduktoriai... Toks mažas dydis tikrai nieko gero nežada - kaip pats įsitikinai problemos pasirodė po mėnesio...

Bet tiek to.

Kitas dalykas - pabandyk nusukti adatinį vožtuvą ir prapūsti jį iš kito galo - tik nepersistenk, gal padės. Kartas būna kad tarp adatos ir korpuso susikaupia visokių smulkių šiukšlyčių.

CIAPAS

CIAPAS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-22
  • Amžius: 45

Siuliciau pabandyt prie kito, pilno baliono.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Šeip kai užpildau pilna, tai rodo 1200psi. Tada veikia kaip turi buti, o nukritus slėgiui iki 900psi prasideda tokia nesąmones. Ar taip gali buti?
Į balioną įvaro 2.90kg co2 ~3.00 kg

Šį pranešimą redagavo asciavadas: 2014 Spa 28 - 14:53

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

Jei užpildžius pilną balioną einą normaliai, o nukritus slėgui nebe reiškiasi baigiasi jūsų balionas (ar jis jau beveik tuščias) ir tai yra natūralu, kad padavimas gali keistis... Beje kokio dydžio akvariumas kuriame naudojate sistemą - galbūt 1 mėn yra visai normalus co2 sunaudojimas. O gal sistema nesandari: ne tik reduktorius adatinis, burbulų skaičiuotuvas bet ir šlangelės, atbulinukai ir pan.

Kitas dalykas kas man neduoda ramybės tai jūsų manometro parodymai, nes šiaip normaliai užpildžius balioną CO2, slėgis jame turėtų būti apie 58 bar (860-870 psi) esant 20-22 C temperatūrai. Jei pas jus rodo 1200 psi reiškia pas jus balione yra apie 82 bar slėgis, kas reikštų: perpildytas balionas (mažai tikėtina  - bet visko pasitaiko), sugedęs manometras ( kas visai realu), arba lievas manometras rodantis nesąmones (taip pat realu žinant kad turite low end įrenginį). 

Taigi siūlau pasidomėti ar jūsų manometras "negrybauja"...

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Mano pelkė yra 180l, balioną užpildžiau liepos 28d. ir slėgis buvo 1100psi (75.84 bar) pirmai buvau truputi padauginęs ☺. Kai pildė balioną sakė kad tas mano manometras gerai rodo. Tiesa, aš pildau pas pažystami,įmonė turi reikiama įranga, užsiima gesintuvų patikrą ir t.t. ,tai manau kad ne apgaudinėja.
Nutekėjimo nesu pastebėjęs, girdėtusi kad kažkur šnypščia.

e2110

e2110

Dažnas dalyvis

• VIP
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Rgs-15
  • Amžius: 41

Žemo slėgio pusėj gali ir nesigirdėti.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Na įdomumo dėlei panardinsiu viska į vandenį arba sujungimus pratepliosiu muiluotu vandeniu,kaip kad dujas tikrina.

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Gal užteks ir fairy ar muiluoto vandens? Kam tas nardymas?

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Tepiau, nardinau į vandenį visą sistemą, ji sandari...

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

X-Files - The truth is out there...

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

Sakiau ir dar kartą sakysiu tas reduktorius jau vien iš nuotraukų atrodo nieko nevertas...

Jūsų patirtis parodė tą patį - taigi... Gražus, blizgantis, bet savo darbo neatlieka.

Gali bandyt ieškoti žmonių kas apsiimtų remontuoti ar bent jau išardyti ir pažiūrėti kas jam atsitiko...

Bet - turbūt pigiau bus pirkti normalesnį reduktorių.. 

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Aš ji buvau išardęs, ten viduje nieko mandro nėra, tai man kyla abejonių ar nėra kas negerai su baliono ventyliumi?