Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Saugus CO2 kiekis balione

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 75

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Manau, kad testas pradeda reaguot jau po kokio pusvalandžio ar valandos jau tikrai matosi, kad keičiasi spalva. Gal tikrai co2 mažai? Akvariumas nemažas 180L, o tik 1 burbulas. O gal turi ir "burbuliatorių"? Gal judinamas vandens paviršius ir tavo co2 lekia lauk?

Pas mane barzda buvo, kai akvariumas buvo "jaunas". Nei lapė, nei ancitrusai nepadėjo. Lupinėjau rankom barzdą ir palaipsniui įsivažiavus akvariumui ji dingo. Na, apsiramino, nes visiškai išnykti al ir negali, vis tiek lauks savo momento. Tręšimas be co2 privalumas, su co2 butinybė. Bent aš taip manau.

O vandens reiktų didesnį kiekį keist.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
  • Amžius: 45
Yra tas burbuliatorius ir iš filtro srove tiesiai eina i co2 burbuliukų srautą.seip ant augalu per diena susikaupia nemažai burbuliukų,bet ne ant vysu.
Va ir kl.ar per mažai leidžiu to co2 , pasileidžia 08.00 val. ir išsijungia 22.00val.naktį neleidžiu.

varyla

varyla

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgs-26
  • Amžius: 48

Prie tavo apšvietimo gali būti ir mažesnis co2 lygis, o testo spalva gali buti šviesiai žalia ir jei augalai pasidengę burbuliukais tai turbūt co2 pakankamas ir dar atjunk tą burbuliatorių jis nereikalingas.

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Pritariu dėl burbuliatoriaus. Jei labai pergyveni dėl žuvų, tai junk jį tik naktį, nes dieną augalai prigamina deguonies pakankamai. Juk pats matai burbulus ant augalų. Kai kurie augalai labiau burbuliuoja, kai kurie mažiau.

Kodėl būtent toks co2 ciklas? Įjunk co2 likus pusvalandžiui/valandai iki šviesos įsijungimo ir pusvalandžiui/valandai iki išsijungimo nutrauk co2 tiekimą. Kaip suprantu šviesos 14h nedega?

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29

Prie tavo apšvietimo gali būti ir mažesnis co2 lygis, o testo spalva gali buti šviesiai žalia ir jei augalai pasidengę burbuliukais tai turbūt co2 pakankamas ir dar atjunk tą burbuliatorių jis nereikalingas.

Tame ir reikalas kad tas testo reogentas visada tamsiai zalias, jis nei trupucio nekeicia spalvos. tas purbuliatorius tegu dar pabuna per tuos karscius.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29

Pritariu dėl burbuliatoriaus. Jei labai pergyveni dėl žuvų, tai junk jį tik naktį, nes dieną augalai prigamina deguonies pakankamai. Juk pats matai burbulus ant augalų. Kai kurie augalai labiau burbuliuoja, kai kurie mažiau.

Kodėl būtent toks co2 ciklas? Įjunk co2 likus pusvalandžiui/valandai iki šviesos įsijungimo ir pusvalandžiui/valandai iki išsijungimo nutrauk co2 tiekimą. Kaip suprantu šviesos 14h nedega?

Sviesos duodu 7val. nuo17,00 iki 00,15val. co2 nuo 08,00 iki 22,00val.

Seip gal co nebuciau naudojes bet uzkniso ta barzda ir rudasis dumblis.rudaji dumblis pranaikinau, o ta barzda liko. apstojo plestis bet nenyksta.

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

tai nurink tą barzdą rankom ir tiek žinių. Jei ant lapų augą, tai lapus nušienauk.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29

tai nurink tą barzdą rankom ir tiek žinių. Jei ant lapų augą, tai lapus nušienauk.

Jei ką,tai tos barzdos neina nukrapštyti, nepažeidus augalo be šansų.Net nuo dekoracijų su šepetukų neoną nušviesti.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Ar galetumet man kas nors paprotyti dėl slėgio.Reikalas toks, reduktorius rodo slėgį ~800psi, reguliuojant su adatinių reguliatorių burbuliukų kiekį, tam kartui padažnėja,o po keliu min atrodo kad kažkur dingsta slėgis. Pvz.: užsukų balioną, ar adatinių vožtuvą ir po kelių min. atsuku, ir toks rezuktatas: 1 burbuliukas maždaug per 1-2s bet po keliu min.viskas vėl sulėtėja iki 1 burbuliuko per 4-8s ir tada gali adatinių vožtuvą sukti nors iki galo,niekas nesikeičia. KODĖL?

Pridėtas failas(-ai)

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

man atrodo, kad barzda sugeba įsibraut net į augalo ląsteles. Jos jokiais šepetukai nenuvalysi. Lapus kerpi/rauni, o nuo akmenų ir t.t. reikia lupt rankom.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29

man atrodo, kad barzda sugeba įsibraut net į augalo ląsteles. Jos jokiais šepetukai nenuvalysi. Lapus kerpi/rauni, o nuo akmenų ir t.t. reikia lupt rankom.

Taip,taip aš ką ir sakau,kad jos taip paprastai....

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 46

Labai viskas paprastai, ir tik nereikia mitų kurti kaip barzda į ląsteles įsigauna, pradedat kurti anekdotus... :D

Labai nesunkiai nusivalo ta barzda - o jei augalas po barzda nykti pradėjo tai visai ne "barzdos" poveikis, o augalas tik rodo kad jam nelabai patinka jūsų sukurtos sąlygos...

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
A,vo ir neina nukrapstyti nei nuo augalo, nei nuo dekoracijų.
Tai ar yra kas galėtų man paaiškinti kur dingsta slėgis?

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Labai viskas paprastai, ir tik nereikia mitų kurti kaip barzda į ląsteles įsigauna, pradedat kurti anekdotus... :D

Labai nesunkiai nusivalo ta barzda - o jei augalas po barzda nykti pradėjo tai visai ne "barzdos" poveikis, o augalas tik rodo kad jam nelabai patinka jūsų sukurtos sąlygos...

Pas tave gal ir nusivalo, pas mane nuo dekoracijų ir akmenų tai laupyt reikėdavo.

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Tai ar yra kas galėtų man paaiškinti kur dingsta slėgis?

Pas mane taip irgi buvo, tai truputį atsukau el. magnetinį (patį korpusą pasukau prieš laikrodžio rodyklę), tai problema išsisprendė. Požymiai buvo tokie pat.

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

Paprasčiausias būdas nuvalyti barzdą nuo anubio imi ACE baliklį be kvapų, praskiedi pusiau vandeniu į pamerki anubį  pusei minutės... Po to nuskalauji švariu vandeniu ir viskas...

Garantuoju jokia "barzda" to neatlaikys, o ir krapštyti nieko nereiks. Tas pats su dekoracijomis, tik va bėda išiminėti reikia...

Tai kas liks po tokio "nudeginimo" savaime nukris arba bus suvartota žuvų....

Jei ir po tokių procedūrų "barzda" vėl atsinaujina, bėda ne dumblyje o jūsų akvariume...

Taigi...                                                       

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Aš manau, kad dumblyje bėdos niekada ir jokiame nebuvo, nėra ir nebus. Kaip vienas klounas sakė - esmė musyse. Tai ir čia tas pats, esmė visada akvariume, o ne dumblyje.

O paprasčiausias būdas nuvalyti barzdą nuo anubio - nukirpti lapą :)

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

Lapo kirpimas ne visada išeitis, žinant kaip lėtai anubis auga :)

bet kiekvienam savo...

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29

Pas mane taip irgi buvo, tai truputį atsukau el. magnetinį (patį korpusą pasukau prieš laikrodžio rodyklę), tai problema išsisprendė. Požymiai buvo tokie pat.

Ta prasme, pati ta stripeli, ant kurio užsimauna el.magnetas?

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

na, taip, sukau el. magnetinį, bet jis pasuko ir vamzdelį.

Kažkaip ten buvo, kad nepriveržtas iki galo buvo vamzdelis. Išjungus magnetinį ir užsukus baliono vožtuvą dingdavo slėgis iš reduktoriaus. Aš jį paveržiau. Kai paveržiau, tai ir užsispaudė. Vėliau teko truputį atleisti ir radau aukso vidurį - ir vamzdelis prisuktas, ir dujos niekur neišeina.