Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Kuo šerti mandarinke?

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 20

zuikis

zuikis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 169 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Vas-10
  • Amžius: 42
Turiu mandarinke (picturatus), kiek žinau ji medžioja visokius ten bužiukus, šoniplaukas (zooplanktoną) akvariume. Pas mane jų kaip ir netrūksta, bet paskutiniu metu įsigijus mandarinkę atrodo, kad sumažėjo.Nei karto nepastebėjau kad mandarinkė ėstų sausą ar šaldytą pašarą, taigi klausimas, ar auginat zooplanktoną atskirai, ar pas jus šios žuvys ėda viską, ar tiesiog dėl jos neimat į galvą ir ji pati išgyvena?

ober

ober

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 264 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 52
Jei nepriėda - nesumažėja, o įdumba šonai, ilgainiui pelėkai nušiursta, spalva. Man pavyko šaldytom trūklio lervom išmaitint, bet teko pavargt, praktiškai personaliai šert, kitas žuvis nuo jos vaikyt. Artemijos, beja neėmė.

romas

romas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 417 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Vas-12
  • Amžius: 66
Zooplanktono del mandarinu atskirai neauginu.Saldyto maisto ?.. Nepastebejau kad jos ji imtu, nors du skirtingu rusiu mandarinai pas mane gyvena virs metu.

Ajantas

Ajantas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 401 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Sau-06
  • Amžius: 37
pas mane ji pastoviai lesioja aplink akmenis ir atrodo pilnutele :} i bet koki kita maista niekados nereagavo. Žinutė redaguota: Ajantas, laikas: 2010/07/22 14:30

balka

balka

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 415 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Nu manau cia reik paprasta tiesa pasakyt. Norint ilgeliau islaikyti gyva mandarinke reikia atitinkamo dydzio sveikos akvos. Gal kazkam per stebukla ir pasiseka pripratinti prie negyvo maisto, bet cia isimtys. Realiai jai reikia gyvo. As taip sakyciau kad nuo 400 l akvos, mazesnes jau butu bandymu poligonas.

Robzu

Robzu

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 73 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Kov-07
  • Amžius: 49
Prieš kelias dienas Stalmoj pats mačiau, kaip mandarinkės godžiai ryja šaldytą artemiją. Ir ne viena, o visos trys. Na ir tikrai neatrodė sudžiuvusios. Gal dėl jų lėtumo ir stresavimo tiesiog nepavyksta jų pripratinti prie kitokio maisto bendroje akvoje. Ten jos buvo laikomos artskirai. Žinutė redaguota: Robzu, laikas: 2010/07/29 17:38

balka

balka

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 415 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Zinoma as maciau kaip kazino kazkas islose :) Ta mintis, kad galbut tas laimingasis busiu as ir priveja pilnus kazino zmoniu ir tuo dziaugiasi sio biznio savininkiai :) Mano suo pvz eda ne tik agurkus ir paprikas, bet ir krienus ir net wasabi (cia rimtai). Bet ar tai reiskia, kad turedami tik agurko su krienais galesit ismaitinti savo sunis? Abejoju. Tas pats ir su mandarinkem. Galit zaisti loterijoje, galbut islosite, bet realiai tai bus tiesiog mandarinkiu zudymas ir tiek.

Robzu

Robzu

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 73 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Kov-07
Šuo tai tikiuosi ne salaris fasciatus agurkus su wasabi ėda. :) . Sutinku, kad čia loterija, tik man įdomu ar tos atskirai gyvenančios mandarinkės įleistos į bendrą akvą ir toliau ės šaldytą maistą, ar užsilenks pvz. nuo streso. Žmona nori mandarinkės ( tiesa sakant ir aš taip pat) tik kolkas neperku, nes akva 250l ir dar tik du mėnesiai. Beje, mano šuo irgi su malonumu ėda viską kas bent kiek nepanašu į aukščiausios kokybės granuliuotą šunų ėdalą. :) .

romas

romas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 417 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Vas-12
Nors pasijuokiau,nuotaika geresne pasidare.Mano suo ir zuvi kapoja.O katinas i zuvi net neziuri.Anomalijos kazkokios.Del mandarinu?Maistuj jos isrankios.Aisku kad neturint atitinkamo zooplanktono kiekio mandarinai gali is bado ir zuti.Jeigu mandarinai valgo saldyta maista ir yra parduodamos ,tai jas reikia ir pirkti , nes tikrai ne visa laika gali taip pasisekti gauti tokius mandarinus.:) Galiu pasidalinti savo pastebejimais ,kaip elgesi akvoj du skirtingu rusiu mandarinai.Nors akva 2 metru,akmenu apie 190 kg ,du mandarinai vienas kita pamate is karto puole i kova.Vienas uzsiropzdavo kitam ant nugaros ir kazdavo kitam i nugara.Kaip sunys ...blin.Maniau kad bus vienam is ju sakes.Bet po keliu menesiu viskas susistate i savo vezes.Dabar Mandarinai kaip ir nemato vienas kito.Stengesi nepapulti vienas kitam i akis.Kad mustusi nesimato.Mazesniam akvariume pirkti skirtingu rusiu mandarinus ?Pagalvociau?.Nors ka gali zinoti kaip tos zuvys elgsis kitoj aplinkoj?Reiktu ir kitu akvariumistu pastebejimu tuo klausimu.Gal tada butu galima daryti ir kazkokias isvadas

romas

romas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 417 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Vas-12
Manau kad viskas butu gerai.Jeigu zuvis ede saldyta maista tai taip turetu buti ir toliau.Zinoma kad 100% garantiju nera ,bet as tokia zuvi rizikuociau pirkti.P.S.Zooplanktono akvoj vis tiek turi buti.Kuo daugiau tuoj geriau

Arvis

Arvis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 387 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Lie-24
  • Amžius: 34
Saldyta maista valganciu mandarinkiu teko matyti kelis kartus. Kas del akvariumo turio, kad ten nuo 400ltr, ar pan galima leisti juos, tai nesutinku, ne turyje esme, o maisto kiekyje tame akvariume. Aisku akvariumas neturetu buti naujai paleistas.. I savo 110ltr akvariumuka buvau parsivezes mandarinke, kuri jau nurasyta visu buvo, susitraukus, kaulai mates visi sonuose ir t.t. Kazkur per menesi laiko atsigavo, kad grazu paziureti buvo :)

balka

balka

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 415 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Nu mano patirtis turbut paprasciausia. Akva 2,5t akmenu berods ~300kg, mandarinka viena. Gyveno sau ir gyveno. Gal ir dabar gyvena tik akva jau ne mano ;)P.S. suo tai Jorkas vulgaris

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
  • Amžius: 55
Arvis rašė:

Saldyta maista valganciu mandarinkiu teko matyti kelis kartus. Kas del akvariumo turio, kad ten nuo 400ltr, ar pan galima leisti juos, tai nesutinku, ne turyje esme, o maisto kiekyje tame akvariume. Aisku akvariumas neturetu buti naujai paleistas.. I savo 110ltr akvariumuka buvau parsivezes mandarinke, kuri jau nurasyta visu buvo, susitraukus, kaulai mates visi sonuose ir t.t. Kazkur per menesi laiko atsigavo, kad grazu paziureti buvo :)

matai pats idomumas,pasakyme buvau parsivezes :) kitas idomumas,per menesi atsigavo grazu paziuret buvo....,trecia idomuma, as darasysiu;) po menesio baigesi maistas ir pamiro:) dabar del turio,jei toniniai akvoj 10kg akmens,o 100litru akvoj,30kg,tada ir as sakyciau ne turyje esme,bet kaip taisykle,kuo didesne akva tuo daugiau akmens,o pagrinde visas maistas,gyvena akmenyse :)

Arvis

Arvis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 387 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Lie-24
  • Amžius: 34
Akvariume buvo ~40kg GA. Akvariumas yra isrinktas ir jau nebeveikia. Mandarinke iskeliavo pas kita seimininka, mano akvoje gyveno ne menesi, ne du ir ne tris, taip, kad treciasis idomumas kaip ir atkrenta. ;) manau dbr viskas aisku, kodel rasau buvo. :)

Dar321

Dar321

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 1.593 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-20
  • Amžius: 54
Mano bliūduke mandarinkė vis dar gyvena nuo š.m. kovo antros pusės, nors ukmenielio viso labo ~20 kg. :whistle:

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
  • Amžius: 55
Arvis rašė:

Akvariume buvo ~40kg GA. Akvariumas yra isrinktas ir jau nebeveikia. Mandarinke iskeliavo pas kita seimininka, mano akvoje gyveno ne menesi, ne du ir ne tris, taip, kad treciasis idomumas kaip ir atkrenta. ;) manau dbr viskas aisku, kodel rasau buvo. :)

cia ne tau konkreciai buvo taikytas,mano pasakymas :) as tik, pacitavau toki idomu pasakyma,beja 40kg akmenu tai jau ne tokia ir maza akva turetu buti:) nejaugi dar nesuprantat ,ka turejo galvoj balka? paziurekim is kitos puses,kiek atsisauke zmoniu pas kurios gyvena mandarinas, mazose akvose ,du ar trys,o kiek tokiu tyli, kuriems ji pamire???galvoju,kad mazdaug, 100kart daugiau,taip ,kad jei ir gyvena pas ka mozoje akvoje ,tai nereikia rasyt,kad tipo nenusisnekek ar kazkaip panasiai,cia netaikau kazkam konkreciai,aplamai rasau,kad visi suprastu,kad reik rasyt,kas dedasi pas dauguma ,o ir paminet ,kad yra atveju ,kai mandarinai gyvena ir mazose,akvose:)

Robzu

Robzu

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 73 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Kov-07
Apsigyveno ir pas mane mandarinkė, ta kuri artemiją valgo. Labai sulysusi, matosi, kad nepersivalgė. Ten kur ji gyveno paskutinius du mėnesius gyvų akmenų praktiškai nebuvo, tai maitinosi taip sakant (anot balkos) agurkais su krienais. Artemiją tai ji valgo, tik kad naudos iš to daug nepasakyčiau. Valgo po kokias šešias-septynias artemijas vieno maitinimo metu ir tai su pauzėmis po kiekvieno kąsnio, o jei tuo metu pro šalį koks hepatusas praskrenda, tai ir tų septynių nelieka. Gyvo akmens pas mane 250l akvoje apie 35 kg ir visas iš seniai veikiančio akvariumo. Visokio mikro zoo lyg ir nemažai zuja. Nuolat kažką nuo akmenų skabo. Žiūrėsim, kol kas mėginsiu užsiimti reabilitacija su individualiu maitinimu artemija. Šiaip, labai įdomi ir savotiškos elgsenos žuvytė. Žinutė redaguota: Robzu, laikas: 2010/08/05 17:11

Arnis klp

Arnis klp

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 538 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Rgs-04
  • Amžius: 56
:) Galima sakyt isgelbejai :)

zuikis

zuikis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 169 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Vas-10
  • Amžius: 42
megis rašė:

paziurekim is kitos puses,kiek atsisauke zmoniu pas kurios gyvena mandarinas, mazose akvose ,du ar trys,o kiek tokiu tyli, kuriems ji pamire???galvoju,kad mazdaug, 100kart daugiau

Kazin ar LT yra bent 100 mandarinkių?.. O 100 privačių jūrų?Manoji vis dar gyva, ir atrodo išsipūtusi..

Arnis klp

Arnis klp

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 538 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Rgs-04
  • Amžius: 56
Zinoma kad yra.Kogero tokiam vilniuj tik bus 100 akvu