Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Atpazinkit Augaliukus
Sukūrė
samosval
, Grd 14 2009 17:13
Parašyta 2009 Grd 29 - 10:22

na gerai, tikiu, kad čia alternathera. dabar aišku, kodėl šita "liudwigia" taip nenori augt :D lepoka jin. o kiti augalai bujoja, PO4 - 0,5ppm, NO3 - 3-5ppm, kitko taip par yra (nebevardinsiu), CO2~30ppm, greitaeigiai augalai auga pilnu tempu, barzda auga dvigubai :lol:
Parašyta 2009 Grd 29 - 10:43

rcl123 rašė:
deje ir ne čia problema. pas mane visoj akvoj vandens judėjimas apie 1cm/s. o ji auga ir ant dugno, ir ant senų augalų lapų, ir net ant nelabai senų..runce rašė:
pabandyk filtro srovę nuo dugno nusukti ar kaip nors išsklaidyti visai ,kad nebūtų koncentruotos srovės , nes barzda mėgsta srovę.greitaeigiai augalai auga pilnu tempu, barzda auga dvigubai :lol:
Parašyta 2009 Grd 29 - 10:54

runce rašė:
"permylejai" savo akvariuma;) -teks grunta "isskalbti";)rcl123 rašė:
deje ir ne čia problema. pas mane visoj akvoj vandens judėjimas apie 1cm/s. o ji auga ir ant dugno, ir ant senų augalų lapų, ir net ant nelabai senų..runce rašė:
pabandyk filtro srovę nuo dugno nusukti ar kaip nors išsklaidyti visai ,kad nebūtų koncentruotos srovės , nes barzda mėgsta srovę.greitaeigiai augalai auga pilnu tempu, barzda auga dvigubai :lol:
Parašyta 2009 Grd 29 - 11:12

Gintaras_Klimaitis rašė:
kad skalbiau prieš du mėnesius. trąšų pogruntinių nėr. aš vis dar laukiu, kol gruntas uždumblės (nors echai ir kriptos auga), negi jau perlaukiau? :D o barzda auga ir aukščiau, net netoli vandens paviršiaus, tik gerokai mažiau nei prie grunto.runce rašė:
"permylejai" savo akvariuma;) -teks grunta "isskalbti";)rcl123 rašė:
Parašyta 2009 Grd 29 - 13:05

jei gruntas neseniai "isskalbtas",gal pats gruntas "neidealus"-kazkokios priemaisos jame nera inertiskos ir sistemingai kazka "spjaudo" i akvariumo vandeni-tokiu "praktiniu anekdotu" mano praktikoje yra pasitaike ne 1 karta...Jei esi isitikines,kad su skystais papildais jokiu kvailysciu nepridarai,belieka bandyti pakeisti visa akvariumo grunta kitu.O gal akvariume yra kazkokiu dekoraciju,pagamintu is neaiskios kilmes medziagu?
Parašyta 2009 Grd 29 - 14:23

Pas mane pradejus leisti co2 ir pilti trąšas atsirado naujų ' augalų' http://img682.images...dsc00644ti.jpg/ , bet per mėnesį baigiu susitvarkyti, dadar jau praktiškai nebėra , co2 30(stabilus iš baliono) ,kh-19, ph 7,0 ,po4 0,5 -1 mg/l, kas 3 dienos po 50 % pakeičiu vandens, augalai auga normaliai.
Parašyta 2009 Grd 29 - 14:38

Gintaras_Klimaitis rašė:
gruntas prieš metus iš jūsų paimtas, žvirgždas. dekoracijų nėra. manau, čia reik susitaikyt. yra bėdų dėl augalų (nors ir auga greit) bet čia temos nebeteršiu. gal tas bėdas išsprendus dings ir barzda. beje, žalias taškinis irgi randasi iš šv. dvasios, visai ne ant gruntojei gruntas neseniai "isskalbtas",gal pats gruntas "neidealus"-kazkokios priemaisos jame nera inertiskos ir sistemingai kazka "spjaudo" i akvariumo vandeni-tokiu "praktiniu anekdotu" mano praktikoje yra pasitaike ne 1 karta...Jei esi isitikines,kad su skystais papildais jokiu kvailysciu nepridarai,belieka bandyti pakeisti visa akvariumo grunta kitu.O gal akvariume yra kazkokiu dekoraciju,pagamintu is neaiskios kilmes medziagu?