Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

zalias siulinis dumblis
Parašyta 2010 Sau 20 - 15:00

Parašyta 2010 Sau 20 - 15:22

Sia vasara pas mane prudelyje buvo atliktas eksperimentas su siuliniais dumbliais. Gelezies buvo 0.00, fosfatu neoamenu kiek... Bet panaudojus fosfatu absorbentus per 1 sav vaizdas pasikeite i geraja puse nepazystamai.To knocker:viskas yra reletyvu, bet bendros gaires galioja. As pasakiau savo patirti paremta faktais.siaip zalias siulinis megsta gelezi... o fosfatai labiau barzdai prie sirdies ;)
Žinutė redaguota: vist, laikas: 2010/01/20 15:24
Parašyta 2010 Sau 20 - 15:58

Lygiai taip atrodo ir man..:) o taip pradejo atrodyti dar tarybiniais laikais,kai pas mane akvariumu su augalais skaicius perkope 30 vnt. riba..,kai dar nebuvo galima nusipirkti zooprekiu parduotuvese jokiu vandens parametru testu..,kai paciu zooparduotuviu nebuvo,o pagrindinius vandens parametrus tekdavo(nes tada man tai buvo idomu ir norejosi issiaiskinti daug kylanciu klausimu) matuoti is ivairiu cheminiu laboratoriju "susikombinuotu" cheminiu reagentu pagalba..;) ..ir kai tie sugebeti pamatuoti vandens parametrai 2..3 ar net 4 akvariumuose budavo identiski,o augalu isvaizda ir dumbliu gausa SKYRESI BEGALYBISKAI,as pradejau gincytis su "klasikiniu tiesu" skleidejais:laugh: Va,jau mazdaug 30 metu savo tiesas irodineju,bet nelabai manim kas tiki:blush:...Viską mano galva lemia ne kažkurios medžiagos perteklius ar trūkumas, o palankus maistinių medžiagų santykis tinkantis vienam ar kitam dumbliui taip iššaukiant atitinkamų dumblių suvešėjimą....
Žinutė redaguota: Gintaras_Klimaitis, laikas: 2010/01/20 16:07
Parašyta 2010 Sau 20 - 19:30

As tikiu :laugh: Siaip, norejau pasakyti, kad nebutinai esant dideliam fosfatu kiekiui bus barzda ar esant dideliam gelezies kiekiui bus siulas. Zinoma, kad viskas priklauso nuo visko. :laugh: Bet jeigu barzda jau yra, tai jai labai patinka fosfatas, ir jeigu siulai yra jiems labai prie sirdies didesni gelezies kiekiai. Tiesiog seniau turejau barzda ir ja stebejau, o dabar turiu siek tiek siulu ir juos stebiu... Galima sakyti, kad ir is asmenines patirties sakau :) Kai aktyviau pilstau FeEDTA - siulai suaktyveja taip pat ;) Juk niekas nesigyncija, kai sakoma, kad yra augalai-indikatoriai, kurie patys pirmi parodo tam tikru medziagu trukumus ar perteklius, kodel to daryti negali dumbliai ?Aisku, galima kalbeti apie tam tikru parametru visuma, bet juk niekas negali pasakyti, kokie tie parametrai, ane ? Galima tik speliuoti, kad ipilus daugiau Fe, to Fe ir kitu medziagu pasikeicia proporcijos ir tai gali buti priezastis... Bet niekas nieko nesako konkretaus ir neturi kuom paremti savo zodzius, todel visas internetas ir kalba apie tai, kad "siulinis dumblis megsta Fe" ir "barzda megsta PO4"....Va,jau mazdaug 30 metu savo tiesas irodineju,bet nelabai manim kas tiki:blush:
Žinutė redaguota: Ruslanas, laikas: 2010/01/20 20:26
Parašyta 2010 Sau 20 - 20:06

Parašyta 2010 Sau 20 - 20:37

Parašyta 2010 Sau 21 - 08:01

kad žalias ir siūlo formos, tai nereiškia, kad ta pati dumblių rūšis. Vieni užauga dešimtis centimetrų, kiti ir lieka kaip švelnus trumpas kailiukas....ner ko laukt kol tiek uzaugs
Dumbliai irgi augalai, tik žemesnieji B)Juk niekas nesigyncija, kai sakoma, kad yra augalai-indikatoriai, kurie patys pirmi parodo tam tikru medziagu trukumus ar perteklius, kodel to daryti negali dumbliai
Parašyta 2010 Sau 23 - 17:49

O yra skirtumas, kokiu laipsniu hidratuotas CuSO4 bus? :) Ir ar receptas nuo to nesikeičia? Ką ecka_fish mano?Nei sraiges , nei zuvys siulinio dumblio needa. Yra keli kovos budai.-Sudaromos idealios augimo salygos aukstesniesiems augalams -prileidziama nemazas kiekis amano kreveciu-Varis (0,5 mg/ltr vario sulfato kristalhidrato litrui vanden)
Parašyta 2010 Sau 23 - 18:44

Patinka man tokie zmones, vis tikisi prigaut :laugh: . Jei tamsta labai pasistengsi ir is kazkur gausi bevandenio,ar kitokiu laipsniu hidratuoto vario sulfato , as asmeniskai Jums perskaiciuosiu koncentracija ;) .O yra skirtumas, kokiu laipsniu hidratuotas CuSO4 bus? :) Ir ar receptas nuo to nesikeičia? Ką ecka_fish mano?
Parašyta 2010 Sau 23 - 19:25

Va žmogus siūlo ...: http://www.aquarium....49&id=201696Tai tiesiog įdomu pasidarė ... Bet anyway .. kai gausiu CuSO4 ne pentahidratą, o kokį kitokį, tai prašysiu tavo pagalbos :P... Jei tamsta labai pasistengsi ir is kazkur gausi bevandenio ...
Parašyta 2010 Sau 23 - 22:19