Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Rotala Macrandra

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 43

reven

reven

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2009-Geg-15
  • Amžius: 45
atsikapsčiau source'ą - parašyta, kad emailu gamintojas atrašė tokią info kai jo užklausė. Žinutė redaguota: reven, laikas: 2009/07/28 08:09

Ruslanas

Ruslanas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 44
nupirkau vis gi EC matuokli, tik be kalibravimo skyscio :unsure: Tai kiek buvo is gamyklos sukalibruotas... Dabar is krano pas mane 920 mikroSimensu, akvoje nuleidau iki 580, o ipilus visas trasas (K2SO4 30ppm, K2HPO4 1ppm, FeEDTA 0.1 ppm ir Profito 1ml/10ltr) EC pakilo iki 610 mkS... na, jei ProFito dozuoti atsizvelgus i gelezies konc. tai uzturbintam akve reiktu praktiskai kasdien inesti gamintojo rekomenduota savaitine doze (1ml/10ltr), taip ? :) bet tai atsilieps el. laidumui... Ar pilti tik i keiciama vandeni ? Niekaip negaliu apsispresti, kaip tuos mikro dozuoti...beje, i tema, is tikro, kai EC nuleidau zemiau 700mkS, nuo to laiko macrandros keli augimo taskai laikosi ir nesupuna... bet augimo normalaus vis dar nera... Esu viename forume skaites, kad ji nemegsta nitratu daugiau kaip 20ppm, gal kas is auginanciu galite pakomentuoti ? Žinutė redaguota: Ruslanas, laikas: 2009/08/18 15:59

yankadi

yankadi

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Rgp-05
  • Amžius: 35
Kaip tik dėl nitratų ir r. macranda, bei r. wallichii, šiuo metu palaikinėju NO3 maksimum apie ~10ppm. Spalva labai labai intensyviai raudona. Kai palaikydavau didesnius nitratus 14-20ppm, augo, bet tokios spalvos macranda neturėjo nors tu ką.. ProFito įnešu kas antrą dieną maždaug, taip jog per savaitę susidaro čiut didesnės nei gamintojo rekomenduojamos savaitinės dozės, tačiau geležies pilu ir atskirai, tarpuose tarp ProFito įnešimų. Jei augalų masė ir suvartojimas didelis, tikiu ProFito tektų pilti dar gerokai daugiau.

Ruslanas

Ruslanas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
geras bajeris:kai po dalinio keitimo pamatuoju laiduma - 480mkS,jau sekancia diena - 580mkS,dar sekancia 630....ka galima butu sugalvoti ? arba del CO2 tirpimo, arba del biofiltracijos organika skaidosi arba is grunto fonas... ko gero grunta keisiu, kas reiskia akvos restarta... dabar patarkite, koki grunta deti ? ;) man simpatiskas PRODAC FERTIL PLANT, galvoju ji deti plonu sloksniu 1-1.5cm, o ant virsaus neutralu PRODAC BlackQuartz kokius 6-7 cmka manote apie toki derinuka ? Žinutė redaguota: Ruslanas, laikas: 2009/09/11 10:49

Raimundass

Raimundass

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2009-Grd-16
  • Amžius: 50
Kur tesinys ? Labai idomi tema,praejo nemazai laiko. Man idomu tai visdelto kiek laidumas itakoja augalu augima aisku , jei vandens parametrai atitinka ju "skoni".Tarkim trasos pilamos ,vandens parametrai islaikomi vienodame lygyje(trasu dozavimas lygus augalu suvartojimui) o tarkim vanduo nekeiciamas menesi,arba keiciamas nepakankamais kiekiais ,koks laidumas "kritinis"?

Ruslanas

Ruslanas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
nu as savo akvoj dar nesugavau parametru siam augalui :)vis man su juo kazkokios problemos... Dabar neseniai issiaiskinau, kad pas mane su fosfatu testu buvo bajeriai, tai ir su fosfatais atitinkamai buvo ne taip, kaip as galvojau. Dabar sia problema issprendziau, bet atsirado kita problema :laugh: Uzsalo vandentiekio vamzdziai po zeme ir as likau be paprasto vandens ir be osmozinio vandens. Nezinau kaip darysiu keitimus... Bet gal ka ir sugalvosiu ;)Kai turesiu rezultatus apie macrandros auginima - parasysiu cia ;)

Raimundass

Raimundass

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2009-Grd-16
  • Amžius: 50
Tai kaip supratau pats gali pamatuoti pagrindinius parametrus,tame tarpe ir laiduma.Aisku butu idomu stebeti augalu reakcija i vandens nekeitima esant salyginai vienodiems(no3 po4 fe) parametrams,tuo labiau tam dabar palankios salygos:laugh: (gal greitai vandentiekis neatsils).

Ruslanas

Ruslanas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
akva atviras, temperatura akvoj auksta ir vanduo garuoja, todel reikia mazdaug kas trecia diena vis dapilti. O is kur paimti ? :)O kas del macrandros konkreciai, pas mane jos lapai raitosi. Is pradziu galvojau, kad nuo kokiu tai medziagu trukumo. Bet yra mintis, kad gali buti nuo pertekliaus, todel meginsiu mazinti tresimus mikro.Atrodo mazdaug taip

grisas

grisas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2009-Kov-29
  • Amžius: 53
Ruslanas rašė:

Bet yra mintis, kad gali buti nuo pertekliaus, todel meginsiu mazinti tresimus mikro.Atrodo mazdaug taip

Tai visgi perteklius ar ne... ? :)

Tim

Tim

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2007-Kov-01
Iš tikro būtų įdomu sužinoti situaciją, nes maniškė macrandra taip pat sukasi, lapai "glamžosi". Kolkas tik spėjimas, bet vienas variantų galėtų būti pakankamai kietas vanduo, mano bliūde 12gh, 11kh. Pasak Tropica.com, "It needs very good light to develop its beautiful red colour, and CO2 addition and soft water are vital to ensure reasonable growth".Gal kas sėkmingai augina ir prie sąlyginai kieto vandens?

runce

runce

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Grd-29
  • Amžius: 35
pas mane gH ~10, kai neličiu jos tai auga gan neblogai, tik seni lapai negražūs, bet vos tik kas ir susisuka viršūnės, tada tuoj pat išleidžia kelis ūglius iš pažastų ir anie vėl auga. dar gerai nesupratau kas jai nepatinka, bet dabar spėju, kad viskas

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • Kartu nuo 2007-Sau-02
  • Amžius: 47
nuo kieto vandens ji tikrai nesiglamžo, augo pas mane prie kH 30, nesiglamžė ir gražiai atrodė.

Kestas6431

Kestas6431

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2009-Lap-21
  • Amžius: 59
Kalcio trūkumasPožymiai: pirmiausiai kalcio trūkumą parodo nauji lapai. Lapai auga deformuoti, susisukę, taurės formos, jų kraštai gelsvi. Šaknys auga trumpos ir susisukusios. Naujų ūglių ir šaknų leidimas labai sulėtėja.Sprendimas: įlašinti mikroelementų mišinio ar trąšų, praturtintų mikroelementais, tarp jų ir kalciu (Ca).Ar negaletu buti priezastis, cia is http://www.aquarium....=501&Itemid=114

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • Kartu nuo 2007-Sau-02
  • Amžius: 47
tai iš kur kietam vandeny kalcio trūkumas? Žinutė redaguota: Linas, laikas: 2010/03/22 13:53

Gintaras_Klimaitis

Gintaras_Klimaitis

Ekspertas

• VIP
  • AkisAkisAkisAkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2002-Bal-03
  • Amžius: 63
Kalcio trukumas kietame vandeny-daznai pasitaikanti problema:P Nesuprimityvinkit sudetingu dalyku...

Tim

Tim

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2007-Kov-01
Susipynė viskas. Kiek man žinoma, pastovusis vandens kietumas, trumpai GH yra glaudžiai susijęs su Ca2+ ir Mg2+ katijonais. Imant akvariumo vandens kietumą 12gH, manau galima preziumuoti, kalcio vandenyje turi būti. Tame pačiame Vilniaus vandentiekio vandenyje jo regis yra gana nemažai.. Logiškai peršasi vienintelė priežastis - kažkas riboja kalcio įsisavinimą. Būtų įdomu išgirsti jūsų pasvarstymus, nes manau toks puikus augalas kaip macrandra nusipelno būti auginamas :)

VYGANDAS

VYGANDAS

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2005-Grd-06
  • Amžius: 54

Nors sena, bet labai įdomi tema, todėl parašysiu.

Kalcio įsisavinimą gali riboti kalio perteklius.

Kuo daugiau žinau, tuo mažiau žinau.

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 46

Vygantai o iš kur to kalio pas jus akvariume jei papildomai neįnešinėjate? Aišku jei nenaudojate jokių jonų mainų dervų...

VYGANDAS

VYGANDAS

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2005-Grd-06
  • Amžius: 54

Aš nerašiau, kad pas mane akvariume kalio perteklius.

Aš parašiau - kalcio įsisavinimą gali riboti kalio perteklius.

Tačiau aš suklydau (atmintis pavedė) - kalio perteklius riboja ne kalcio, o azoto įsisavinimą.

Trečią kartą taisau savo pasisakymą:

Visgi aš buvau teisus nuo pat pradžių - minkštame vandenyje kalio perteklius tikrai riboja kalcio įsisavinimą.

Šį pranešimą redagavo VYGANDAS: 2014 Lie 04 - 12:48

Kuo daugiau žinau, tuo mažiau žinau.

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 46

Vygandai žodžio jūs nepriimkite asmeniškai...

Aš turėjau aplamai, K pradės blokuoti Ca jonų pasisavinimą tik kai jo bus ženkli koncentracija taigi aš ir klausiu iš kur normaliame akvariume K lei jo neįnešinėjate?

Aš nekvestionuoju, jūsų teiginio tik sakau kad paprastame akvariume tai mažai tikėtinas atvejis.