Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Puola rudi ir Violetavi dumbliai

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 71

bacila4666

bacila4666

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 85 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Lap-06
  • Amžius: 46
Sveiki Akva paleista nuo praeitu metu kaledu akva 700ltr.sumpas/refugiumas300ltr.siuo metu veikia CA reaktorius su koralitu ir magnio granulemkalkwaser maisykle2 skimeriaiUW zodziujau geri 2 men. kaipnebezinau ka daryti su puolanciu rudu ir violetavu dumbliu ar kas ten toks.Istorija tokia pirma jis apsigyveno refugiume poto prapuole ir isitaise akvos kampe. Pakeiciau 50ltr vandens prasidejo visiski kataklizmai.prie to "velnio" prisijunge rudas kuris nakty prapuola o isijungus sviesai pradeda bujoti.Parametrai buvotokie nuo 2009.03 men ir laikui einant po truputi kilo magnis ir caPh 8.0- 8.2KH 9no3-0po4-0ca 390 mg-920vandens kokybe 450(redoks)stabiliai pilu ampoles omino rugstis, bakterijas ir ju maista,stronci. po velnyno atsiradimo idejau anglies,pajungiau dar viena skimmeri nu toki bedna bet man orentyras kaip veikia didysis nes buvo sustojusi pompa tai mazasis pradejo mesti "s" poto kalkwaseri,uw lempa o siandien ir ozonanes realiai nebezinau ka daryti.nuo pat pradzios viskas ejokaip pridera bent jau man atrode taip.gyventoju nedaug praktiskainera isviso (kounas,suo, kelios krevetes,2 smelines zvaigzdes, visa kita koralai kieti) siaiaip viskas gyvena puikiai kol dumblis neokupavo viso smelio tai pirma pajuto smelinezvaigzde kuri manau links greitu lai;-ku.ir vienas koralas nekaippasijuto kai dumblis pasibelde i jo kamiena :( vandens nebekeiciu nes su jopakeitimu "rudis" pradeda vis daugiau bujoti.bandziau siurbti violetava slangute bet po keletos dienu jis velisplinta.Bandziau sviesos sensa svieciau MH 7val per diena bet tada isviso rudzio ir violetavo karalyste prasidejo.bandziau tamsos terapija kokias 4 dienas nejungiau jokios sviesos net "langu roletunepakeldavau" tai rudis beveik visas dingo o violetavas tik neplinta bet labai gaila koralu tai potrupuciuka svieciu 3val MH ir Aktinika nuo 10 ryto iki 9 vakaro..Refugiumas sviecia istisa para nes jeigu atjungineju potrupuciuka nyksta zoles.(beje zole refugiume vynuoge ir eglute) beje krilio refugiume pilna o akvoje jo beveikvisainera nes gyventoju neseriu maistu tad manau ji sueda . isanksto dekui laukiu.patarkit.Dekui Bacila.

Varnas

Varnas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 466 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 49
Kalcis ir magnis mažas, be to neaišku kokia temperatūra pas tamstą?Turi cianą ir diatominius.O koks pas tamstą papildymas, pasimatuok vandens tds.Čia bręstančios arba išbalansuotos sistemos požymis. Kažką ne taip darai.Pilant ir jungiant bele ką dar labiau pabloginsi padėtį, nes sistemai nusistovėti ne vienos savaitės reikia.;) O kaip su srovėmis, ar jų pakanka?

bacila4666

bacila4666

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 85 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Lap-06
temperatura 26-27cosmosasin 327 ppmout 001 ppmsu magniu pas manes nuo pat pradzios beda pyliu skystimo is zoocentro bet magnis pakilo tik laikinai iki 950 poto vel nukrito iki 900 su kalciu ta pati situacija.

bacila4666

bacila4666

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 85 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Lap-06
sroves 4 streamai + wawe boxas (is paziuros akvoje viskas ratais sukas).gryztamos 2x aquabee po 3,5t/h

KlaSS

KlaSS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 547 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Akivaizdziai kad Jusu sistema pastoviai "tampoma" ir toli grazu nera stabili. Akivaizdziai kad vyksta kalcio ir magnio nusuodinimas. Bet tai nera tesiogine priezastis ciano atsiradimui. Mano manymu sio metu riskiai perduozuojate amino rugstis (tikriausiai naudojate prodibio Boosteri). Jusu situacijoje visai nustociau nauduoti amino rugstis arba zenkliai sumazinciau dozavima.

bacila4666

bacila4666

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 85 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Lap-06
taip amino rugstis pildavau 1 ampole i savaite.gal ji man isvi pamirsti ir nekisti nagu ir duoti susitvarkyti paciam.????panasi istorija man buvo su 150ltr akva.apleidimo istorija buvo tokia: atsirado aiptaziju o akmenis su aiptazijom deti i akva beju tai -nusikaltimas.Zodziu norejau as jas isnaikinti,.. ir kreveciu pirkau (beje jas pacias suede ir itariu aktinija arba tos pacios aiptazijos nes ju buvo miskas ir didziuliu).Bandziau su actu. Bandziau su gelu vandeniu, jos kaip ant "meliu" pradejo daugintis ir augti nu baigesi mano kantrybe isrinkau kas gyva perkeliau i refugiuma didelios akvos ir palikau mazaja "likimo valiai" nes akmenu negalejau deti o palikti rugti ar issimti buvo gaila,(ka ateityje teko padaryti) o pirkti su tom parazitem irgi niekas nepirks taigi pradzioje buvo atjungtas apsvietimas po keleta savaiciu skimeris.....srove.....sildytuvas ......as tikejausi kad ten kas gyva turejo viskas padvesti ir labiausiai AIPTASIA bet mano nuostabai su kiekviena savaite akvariumas taisesi i geraja puse ju gyventojam , neliko dumbliaus - jokio, issivale pats ! pradejo daugintis sliekai kalciniai nors as ten nekeiciau vandens ir nepyliau kalcio papildu, krilio prisidaugino, krabai kuriu nebuvau isgaudes pradejosavo populiacija,....ir aisku AIPTASIA bujojo kaipisprotejusi ......tad ir kaip butu gaila akmenis turejau isdziovinti.Juos dabar po viena dejau i refugiuma didelios akvos.Taigi as nezinau kaip cia viska suprasti .....gal bus kas paaiskins sia istorija.Dekui ir geros dienos

romas

romas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 417 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Vas-12
  • Amžius: 66
Ar aeruodavai vandeni oro kompresorium kai ji keisdavai?Gal tau tik atrodo kad skimeriai veikia? O is tikruju jie neieko neskymina.Buna ir taipAmino rugstis...,bent jau pakolkas ju nenaudociau.Vandens keitimus daryciau,bet pries tai labai gerai prisodrinciau naujei padaryta keitimuj vandeni deguonimi.Vandens temperatura irgi turi nemaza reiksme.Blogai ir per zema ir per auksta.Pas savo laiku ekspermentavau su akvos vandens temperatura.Buvau ja gerokai sumazines.Vos neprisizaidziau.Gal but man pasiseke bet mano Chelmonas puikiai susidoroja su aptasijom.Zinoma ir kalciniais sliekais irgi :).Beje kai Chelmonas sudoroja aptasijas, rekomenduoju papildomai ji maitinti mazais kalciniais sliekais ,kuriuos galima augintis refugiume.Krevetes Wundermani man nepagelbejo.Turejau 5 vt.Visos uzsilenke.(tai buvo senoj akvoj.Dabar ju nebeperku,be to man tai ir neaktualu)Del sroviu.Neuztenka tureti geras pompas.Dar reikia jas tinkamai ir sureguliuoti.Akva isbalansuota .Tai faktas.Tiketis kad akva pati susitvarkys ? zinoma kad galima.Bet gali buti kad ir nesusitvarkys?

KlaSS

KlaSS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 547 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
bacila4666, ar Jusu akvariumo vandens redoks potencialas palaikomas 450 lygyje ozonatoriaus pagalba ar yra "naturalus"?

Varnas

Varnas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 466 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Truputį nesupratau su tais džiovintais buvusiais gyvaisiais akmenimis. Prieš kiek laiko ir kokiais intervalais pradėjai dėti juos į refugiumą?

bacila4666

bacila4666

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 85 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Lap-06
dziuvo jie ant saules kokius 2 men sudejes esu kokius 4 po viena i 2 savaites 15cm skersmens.beje vakar (tiksliau 3val nakties ) pradejau lasinti magni.susikelsiu magni calci KH pakelsiu iki 15.Egis minejo kad tie dumbliai bijo auksto KH.

Varnas

Varnas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 466 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Neprisižaisk su aukštu KH, nes pas tave PH šokinėja, temperatūra taip pat šokinėja. Didelėje sistemoje manau tikrai galima šiuos parametrus stabilizuoti.

romas

romas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 417 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Vas-12
  • Amžius: 66
Dziovinti gyvus akmenys?Ydomi ideja.Dar tokio varijanto negirdejau.Nors prisipazinsiu kazkada as savo akmenys norejau isvirinti.:).Protingi zmones atkalbejo,be to gavau vaistu ir viskas suitvarke.Zinoma mano varijantas buvo kitoks.Turejau dinoflagelates.O su lasinimais buk labai atsargus.Kazka stabilizuoji , kazkas issistabilizuoja.Testai turi buti labai patikimi ir tt.Tavo vietoj rasyciaus kiekviena savo veiksma.Ka darai,kiek lasini ir tt.Tada galesi daryti isvadas.Kas keiciasi,nuo ko keiciasi kaip ,keiciaisi ir ttt.Mes nezinom kokius tu veiksmus darei darai ,darysi.Galima patarti visai ne i ta puse.Sekmes.Tikekimes viskas susistvarkys.

KlaSS

KlaSS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 547 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
bacila4666 rašė:

beje vakar (tiksliau 3val nakties ) pradejau lasinti magni.susikelsiu magni calci KH pakelsiu iki 15.Egis minejo kad tie dumbliai bijo auksto KH.

Salinti reikia priezasti o ne kovot su pasekmem. Darote esmines klaidos, o po to bandot su jom kovot drastiskom premonem. Pradziai reikia issiaiskint priezasti atsiradimo, o ne pradet taikyt premones visas is eiles.Paklausiu dar karta, redoksas Jusu akvariume laikosi 450 naturaliai ar sukelet ozonatoriaus pagalba?

bacila4666

bacila4666

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 85 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Lap-06
klass: Paklausiu dar karta, redoksas Jusu akvariume laikosi 450 naturaliai ar sukelet ozonatoriaus pagalba?Ats:naturaliai Žinutė redaguota: bacila4666, laikas: 2009/07/06 13:56

bacila4666

bacila4666

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 85 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Lap-06
Varnas rašė:

Neprisižaisk su aukštu KH, nes pas tave PH šokinėja, temperatūra taip pat šokinėja. Didelėje sistemoje manau tikrai galima šiuos parametrus stabilizuoti.

KH - (CA reaktoriaus PH pamazinau iki 6.37) vakar pakilo iki 10 stebesiu kaip bus toliau.Teperatura pasmanes taipogi 26 nakti, MH isijungus pakila iki 26,8PH- stabilus 8.2 diena is po nakties 8.0 (jabent cia skaitosi nenormalu).su ozonatoriumi kazkas netaip tai atjungiau.Nesuprantu ir Egio klausiau sake taip neturi buti,o pas manes kazkaip mistiskai - jeigu isijungia ozonas ORP nekyla o krenta.:S o siaip ORP visalaika buvo stabilus 450 tik pakeitus dali vandens nurisdavo iki 340 ir per 3 dienas atsistatdavo.

Žinutė redaguota: bacila4666, laikas: 2009/07/06 14:05

bacila4666

bacila4666

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 85 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Lap-06
Beje kaip buvau rases kad tas "velnynas" subujodavo is po lempu svietimo tai va pakeiciau MH naujais (senieji sviete nuo kaledu) tai vakare tos peklos nepadaugejo .

bacila4666

bacila4666

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 85 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Lap-06
romas rašė:

Dziovinti gyvus akmenys?Ydomi ideja.Dar tokio varijanto negirdejau.Nors prisipazinsiu kazkada as savo akmenys norejau isvirinti.:).Protingi zmones atkalbejo,be to gavau vaistu ir viskas suitvarke.Zinoma mano varijantas buvo kitoks.Turejau dinoflagelates.O su lasinimais buk labai atsargus.Kazka stabilizuoji , kazkas issistabilizuoja.Testai turi buti labai patikimi ir tt.Tavo vietoj rasyciaus kiekviena savo veiksma.Ka darai,kiek lasini ir tt.Tada galesi daryti isvadas.Kas keiciasi,nuo ko keiciasi kaip ,keiciaisi ir ttt.Mes nezinom kokius tu veiksmus darei darai ,darysi.Galima patarti visai ne i ta puse.Sekmes.Tikekimes viskas susistvarkys.

Testai salifert.

bacila4666

bacila4666

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 85 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Lap-06
romas rašė:

Ar aeruodavai vandeni oro kompresorium kai ji keisdavai?Gal tau tik atrodo kad skimeriai veikia? O is tikruju jie neieko neskymina.Buna ir taipAmino rugstis...,bent jau pakolkas ju nenaudociau.Vandens keitimus daryciau,bet pries tai labai gerai prisodrinciau naujei padaryta keitimuj vandeni deguonimi.Vandens temperatura irgi turi nemaza reiksme.Blogai ir per zema ir per auksta.Pas savo laiku ekspermentavau su akvos vandens temperatura.Buvau ja gerokai sumazines.Vos neprisizaidziau.Gal but man pasiseke bet mano Chelmonas puikiai susidoroja su aptasijom.Zinoma ir kalciniais sliekais irgi :).Beje kai Chelmonas sudoroja aptasijas, rekomenduoju papildomai ji maitinti mazais kalciniais sliekais ,kuriuos galima augintis refugiume.Krevetes Wundermani man nepagelbejo.Turejau 5 vt.Visos uzsilenke.(tai buvo senoj akvoj.Dabar ju nebeperku,be to man tai ir neaktualu)Del sroviu.Neuztenka tureti geras pompas.Dar reikia jas tinkamai ir sureguliuoti.Akva isbalansuota .Tai faktas.Tiketis kad akva pati susitvarkys ? zinoma kad galima.Bet gali buti kad ir nesusitvarkys?

Vandni ruosdavau taip: 20ltr osmoso dedu 666gm druskos man gaudavos 1027.dedu sildytuva 300w su termo reguliatoriumi. 26cstatu pompa kad gautu trupuciuka oro ir ji ten maiso vandeni ir prisotina deguonies.po ~2val pilu i akva.del skimerio tai anksciau buvo taip kad uskalkejo skimerio deguonies vamzdelis ir to nepastebejas buvau savaite, na cia klausimas nes kas savaite ispildavau "s" is indelio, tad pastaciau sena skima is 150ltr kai orentyra ar veikia didysis ir labai gerai matori nes jeigu didelis sustoja - mazasis pradeda mesti "S".Siai dienai Didysis meta - "s" mazasis ne.nors abu verda burbuliukuose :-)Pomos pas manes stovi mazdaug taip 2 (kaireje ir desineje) pucia vandeni uz akmenu nukreiptos i akmenu nugara2 (kaireje ir desineje ) pucia vandeni i akmenu prieki "fasada" ir wawe boxas pucia /judina vandeni akvos priekyje siaipsebint kaip plaukioja vandenyje smulkios daleles tai vanduo juda visur.

KlaSS

KlaSS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 547 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Kokia jus naudojat druska, kalcio ir magnio papildus.Del skimeriu nesukit sau galvos, viskas su jais yra gerai. Nustokit pilt amino rugstis ir maista bakterijoms ir visas problemos su ciano po dveju savaiciu dings savaime. Bakterijas "DIGEST"galite pilt, nepamaisis. Ozonatoriu nenaudokit nes nera prasmes.

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
  • Amžius: 55

o koks tas aukstas tavo manymu??ph pas ji nesokineja,pirmiausiai magni susitvarkyt,ji sutvarkius,galima ir kitu priezasciu ieskot