Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Puola rudi ir Violetavi dumbliai
Parašyta 2009 Lie 03 - 21:54

Parašyta 2009 Lie 03 - 22:16

Parašyta 2009 Lie 04 - 08:52

Parašyta 2009 Lie 04 - 11:12

Parašyta 2009 Lie 05 - 08:55

Parašyta 2009 Lie 05 - 20:10

Parašyta 2009 Lie 05 - 23:02

Salinti reikia priezasti o ne kovot su pasekmem. Darote esmines klaidos, o po to bandot su jom kovot drastiskom premonem. Pradziai reikia issiaiskint priezasti atsiradimo, o ne pradet taikyt premones visas is eiles.Paklausiu dar karta, redoksas Jusu akvariume laikosi 450 naturaliai ar sukelet ozonatoriaus pagalba?beje vakar (tiksliau 3val nakties ) pradejau lasinti magni.susikelsiu magni calci KH pakelsiu iki 15.Egis minejo kad tie dumbliai bijo auksto KH.
Parašyta 2009 Lie 06 - 13:04

KH - (CA reaktoriaus PH pamazinau iki 6.37) vakar pakilo iki 10 stebesiu kaip bus toliau.Teperatura pasmanes taipogi 26 nakti, MH isijungus pakila iki 26,8PH- stabilus 8.2 diena is po nakties 8.0 (jabent cia skaitosi nenormalu).su ozonatoriumi kazkas netaip tai atjungiau.Nesuprantu ir Egio klausiau sake taip neturi buti,o pas manes kazkaip mistiskai - jeigu isijungia ozonas ORP nekyla o krenta.:S o siaip ORP visalaika buvo stabilus 450 tik pakeitus dali vandens nurisdavo iki 340 ir per 3 dienas atsistatdavo.Neprisižaisk su aukštu KH, nes pas tave PH šokinėja, temperatūra taip pat šokinėja. Didelėje sistemoje manau tikrai galima šiuos parametrus stabilizuoti.
Žinutė redaguota: bacila4666, laikas: 2009/07/06 14:05
Parašyta 2009 Lie 06 - 13:17

Testai salifert.Dziovinti gyvus akmenys?Ydomi ideja.Dar tokio varijanto negirdejau.Nors prisipazinsiu kazkada as savo akmenys norejau isvirinti.:).Protingi zmones atkalbejo,be to gavau vaistu ir viskas suitvarke.Zinoma mano varijantas buvo kitoks.Turejau dinoflagelates.O su lasinimais buk labai atsargus.Kazka stabilizuoji , kazkas issistabilizuoja.Testai turi buti labai patikimi ir tt.Tavo vietoj rasyciaus kiekviena savo veiksma.Ka darai,kiek lasini ir tt.Tada galesi daryti isvadas.Kas keiciasi,nuo ko keiciasi kaip ,keiciaisi ir ttt.Mes nezinom kokius tu veiksmus darei darai ,darysi.Galima patarti visai ne i ta puse.Sekmes.Tikekimes viskas susistvarkys.
Parašyta 2009 Lie 06 - 13:57

Vandni ruosdavau taip: 20ltr osmoso dedu 666gm druskos man gaudavos 1027.dedu sildytuva 300w su termo reguliatoriumi. 26cstatu pompa kad gautu trupuciuka oro ir ji ten maiso vandeni ir prisotina deguonies.po ~2val pilu i akva.del skimerio tai anksciau buvo taip kad uskalkejo skimerio deguonies vamzdelis ir to nepastebejas buvau savaite, na cia klausimas nes kas savaite ispildavau "s" is indelio, tad pastaciau sena skima is 150ltr kai orentyra ar veikia didysis ir labai gerai matori nes jeigu didelis sustoja - mazasis pradeda mesti "S".Siai dienai Didysis meta - "s" mazasis ne.nors abu verda burbuliukuose :-)Pomos pas manes stovi mazdaug taip 2 (kaireje ir desineje) pucia vandeni uz akmenu nukreiptos i akmenu nugara2 (kaireje ir desineje ) pucia vandeni i akmenu prieki "fasada" ir wawe boxas pucia /judina vandeni akvos priekyje siaipsebint kaip plaukioja vandenyje smulkios daleles tai vanduo juda visur.Ar aeruodavai vandeni oro kompresorium kai ji keisdavai?Gal tau tik atrodo kad skimeriai veikia? O is tikruju jie neieko neskymina.Buna ir taipAmino rugstis...,bent jau pakolkas ju nenaudociau.Vandens keitimus daryciau,bet pries tai labai gerai prisodrinciau naujei padaryta keitimuj vandeni deguonimi.Vandens temperatura irgi turi nemaza reiksme.Blogai ir per zema ir per auksta.Pas savo laiku ekspermentavau su akvos vandens temperatura.Buvau ja gerokai sumazines.Vos neprisizaidziau.Gal but man pasiseke bet mano Chelmonas puikiai susidoroja su aptasijom.Zinoma ir kalciniais sliekais irgi :).Beje kai Chelmonas sudoroja aptasijas, rekomenduoju papildomai ji maitinti mazais kalciniais sliekais ,kuriuos galima augintis refugiume.Krevetes Wundermani man nepagelbejo.Turejau 5 vt.Visos uzsilenke.(tai buvo senoj akvoj.Dabar ju nebeperku,be to man tai ir neaktualu)Del sroviu.Neuztenka tureti geras pompas.Dar reikia jas tinkamai ir sureguliuoti.Akva isbalansuota .Tai faktas.Tiketis kad akva pati susitvarkys ? zinoma kad galima.Bet gali buti kad ir nesusitvarkys?
Parašyta 2009 Lie 06 - 14:30

Parašyta 2009 Lie 06 - 18:06

o koks tas aukstas tavo manymu??ph pas ji nesokineja,pirmiausiai magni susitvarkyt,ji sutvarkius,galima ir kitu priezasciu ieskotNeprisižaisk su aukštu KH, nes pas tave PH šokinėja, temperatūra taip pat šokinėja. Didelėje sistemoje manau tikrai galima šiuos parametrus stabilizuoti.