Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Aqua Substrate, kokie atsiliepimai?


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 38

#21
Linas

Linas

    Dažnas dalyvis

  • Moderatorius
  • Pranešimai: 1.148
  • Kartu nuo 2007-Sau-02
  • Amžius: 43
nereklamuoju, bet Kaune Utenos gt. yra šito grunto už apie 50Lt:) Beveik kaip Lenkijoj.

#22
marimar

marimar

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 315
  • Kartu nuo 2009-Bal-20
  • Amžius: 42
Linas rašė:

o ką išmintingieji kurmiai pasakys lyginant šitą gruntą su DIY gruntuhttp://www.barrreport.com/co2-aquatic-plant-fertilization/5633-earth-worm-casting-nutrient-enriched-sediments-how.html?highlight=earthwormarba čia, naudojant biohumusą?http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/sub-earthworm.htmlhttp://www.barrreport.com/articles/5075-150g-wormcasting-zeosand-high-tech.html<br><br>Žinutė redaguota: Linas, laikas: 2009/05/27 16:48

Gal kas bandėt su biohumusu?

#23
n3r1x

n3r1x

    Naujokas

  • Vartotojas
  • Akis
  • Pranešimai: 74
  • Kartu nuo 2008-Sau-27
  • Amžius: 36
o Jus sita substrata praplovet pries dedami i akvariuma? as praskalavau pora kartu, bet kai sudejau ir pripyliau vandens, tai panasu kad kavos buciau i akvariuma pripyles, neisivaizduoju kada nusistoveti turetu :blink:

#24
Linas

Linas

    Dažnas dalyvis

  • Moderatorius
  • Pranešimai: 1.148
  • Kartu nuo 2007-Sau-02
  • Amžius: 43
prieš naudojant paskaityti instrukciją vertėjo, ten aiškiai parašyta, kad draudžiama praplovinėti. O ir bet tačiau ten su juo dar visokių dalykų negalima ir reikia daryt:laugh:

#25
guma

guma

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 575
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 45
Linas rašė:

nereklamuoju, bet Kaune Utenos gt. yra šito grunto už apie 50Lt:) Beveik kaip Lenkijoj.

Ar tikrai matei AquaSubstrate II+?

#26
Linas

Linas

    Dažnas dalyvis

  • Moderatorius
  • Pranešimai: 1.148
  • Kartu nuo 2007-Sau-02
  • Amžius: 43
taip, tikrai, tik rudas 55 Lt, juodas apie 60.

#27
Marius1

Marius1

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 334
  • Kartu nuo 2008-Lie-18
  • Amžius: 38
Praėjo šiek tiek laiko kai paleidote akvas su šiuo gruntu, taigi norėtusi išgirsti jūsų tolimesnius pastebėjimus apie šį gruntą:whistle:

#28
reyzrx

reyzrx

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 174
  • Kartu nuo 2009-Sau-04
  • Amžius: 42
naujausiom ziniom rudas 65...juodas nezinau

#29
guma

guma

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 575
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 45
Marius1 rašė:

Praėjo šiek tiek laiko kai paleidote akvas su šiuo gruntu, taigi norėtusi išgirsti jūsų tolimesnius pastebėjimus apie šį gruntą:whistle:

Dar nepaleidau...laukiu šviestuvo, CO2 įrangos...

#30
Ms69

Ms69

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 598
  • Kartu nuo 2008-Bir-14
  • Amžius: 33
galiu pasakyti tik tiek: naudojau bandziau sodinti kampelyje palustris, blyxa auberti, ju skanys tikrai netrumpos galiu pasakyti kad siame grunte apatineje dalyje susispaudzia gan stipriai ir istraukti yra ka... Minusas tame kad betraukiant ir vel sodinant gruntas susispaudzia ir pavirsta i smeliuka. Tai yra minuas jeigu nezinai akvariume ka nori ilgiau tureti, arba sodinti augalus ir vel rauti vel sodinti ... Toki grunta pasirinkus jau reikia zinoti jo paskirti ka su juo auginsi ir t.t.O pliusai jo yra tai kad auga tikrai gerai jame visi zemaugiai, pieviniai augalai, ir kiti... atiduoda dauk organikos, numusa ph ,tai vat tiek pradziai :) cia kas jau skaite tai zino kad vandens reikia keisti nemaza kieki pirmomis savaitemis. Visumoje siuo gruntu likau patenkintas ir siuo metu nematau geresnes pasiulos ;)

#31
knocker

knocker

    Senbuvis

  • Moderatorius
  • Pranešimai: 1.727
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 42
Vienas minusas, kad praktiškai jau po 0,5 metų naudojimo jis pasidaro trapus ir lengvai sutrupinamas tarp pirštų. Taigi jei norite ilgaamžiškesnio grunto ieškokite alternatyvų. Šiaip šis gruntas savo darbą atlieka gana gerai, augalai šaknijasi greitai ir gerai. Tačiau jei jau mokėt tokius pinigus tai gal vis dėl to geriau pirkti ADA AS arba ASII. Šie gruntai tikrai daug kietesni ir ne tokie trapūs. Žinoma dar yra ir kitų panašių alternatyvų, bet jų kainos dar aukštesnės už ADA. Norint pigios alternatyvos gal vis tik reiktų pasižvalgyti į AKADAMA substratus bonsams, savybės labai panašios o kaina tikrai gera pvz 14 EUR už 16 kg 1-3mm frakcijos gruntą.Beje AKADAMA gali būtų ir įvairų frakcijų...Na čia būtų tokie trumpi mano pastebėjimai...

#32
reyzrx

reyzrx

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 174
  • Kartu nuo 2009-Sau-04
  • Amžius: 42
apie Akadama: http://theplantedtan....uk/akadama.htm

#33
Tim

Tim

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 211
  • Kartu nuo 2007-Kov-01
Vat įdomu ar kas siuntėtės į Lietuvą Akadama? Įdomu kiek tie 'niolika kilogramų gruntų atsieitų priedėjus siuntimo kainą.. :S

#34
knocker

knocker

    Senbuvis

  • Moderatorius
  • Pranešimai: 1.727
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 42
Pažiūrėk šitoje nuorodoje ir galėsi pasiskaičiuot kiek maždaug kainuos...;)

#35
binkis

binkis

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 188
  • Kartu nuo 2009-Sau-22
  • Amžius: 43
Gal kas susidure su tokia situacija.Naudoju Aqua SubstrateII+ juoda. Kh numusa iki 6 is krano 10 kh, o ph lieka toks koks ir ipilus is krano vandens 8.1. Kame gali buti kampas.

#36
ecka_fish

ecka_fish

    Senbuvis

  • Moderatorius
  • Pranešimai: 2.737
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 51
Viskas cia normaliai,nera CO2 todel toks aukstas pH

#37
binkis

binkis

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 188
  • Kartu nuo 2009-Sau-22
  • Amžius: 43
na tas substratas kiek supratau pats numusa ph iki 6.5-7http://www.aqua-art.pl/pl/katalog-produktow/details/654/19/1

#38
ecka_fish

ecka_fish

    Senbuvis

  • Moderatorius
  • Pranešimai: 2.737
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 51
net meziuresiu nuorodos, o tu pirma issistudijuok cia http://www.aquarium....=738&Itemid=114

#39
binkis

binkis

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 188
  • Kartu nuo 2009-Sau-22
  • Amžius: 43
dekui,buvau skaites ir dar karta perskaiciau, biski aiskiau.