Skaliaras pasimirė, o ligos taip ir nesužinojau visa galva padengta baltais tokiais kaip guziukais buvo ir šiandien ryte radau ant dugno jį.
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Ichtioftirioze (Manu Kruopu, Baltu Taskeliu Liga)
Parašyta 2014 Rgs 20 - 00:26

Sveiki, esu akva naujoke Siandien pastebejau ant vienos tetros kelis baltus taskelius, manau tai "manai". Zuvelioku turiu ne mazai, bet taskeliai buvo tik ant dvieju. Nuejau ir nusipirkau "Punktol Plus 125", ilasinau, padidinau temperatura iki 28.
manau laiku pastebejau, nes vakar dar nebuvo, gal rimtu bedu nebus. Taciau iskilo klausimas, ka daryti su krevetem (2 - Atya Gabonesis ir 2 - Atyopsis moluccensis) bijau kad jom nepakenktu vaistai. Dar turiu neonu, anticitrusu ( vienam uodegos galiukas pabaltavo , bet sake turetu sitie vaistai padet), gabonu, rasboru, barbusu. Laukiu patarimu
Parašyta 2014 Lap 13 - 13:54

Sveiki,greiciausiai pas mane akvoj atsirado zuveliu manu kruopu liga-skaliariu peleku galliukai su baltais taskiukais(kolkas nedaug),samuku irgi kur nekur taskeliu.valgo gerai,plaukioja lyg jauciasi gerai.kaip gydyti?kokiais preparatais?.flora- gyvi augaliukai.fauna-skaliarai,auksinis acitrusas, du ancistrusai,vienas dar prielipa,neatsimenu kaip vadinasi.aciu(ieskosiu ir pats info)
Parašyta 2014 Lap 13 - 18:33

Siūlyčiau pradžioje perskaityti šią temą nuopradžių ir, jei tikrai po to nerasit atsakymo į savo klausimą, bandysim gelbėti.
Parašyta 2014 Lap 16 - 21:13

Sveiki, perskaičiau nemažai puslapių apie šią ligą ir iškilo klausimų, šendien pakeičiau apie 30-40proc vandenėlio ir dabar vakare užmečiau akį pastebėjau baltų krupyčių ant savo raudongalvių tetrų. Kiek suprantu tetrų gydimas truputi komplikuotesnis, kadangi mano akvariumas apie 60ltr. ir po ranka neturiu jokių vaistų dabar, esu gan naujas akvariumistas norėčiau patarimo kaip elgtis dabar ir kokius vaistus įsigyti, kad pasiekti geriausių rezultatų nenumarinant žuvelių ar turėčiau dabar pat pakelti temp iki 28~? Dabar akvariume apie 24,5 temp. Prisegu nuotrauką "daktariukų" apžiūrai.
Parašyta 2015 Geg 17 - 10:05

Sveiki, mano 200 l akvariumas taip pat užsikrėtė šia liga, iš 20 neonų liko tik vienas (šiuo metu sergantis) tad norėjau paklausti, ar kas nors esant naudoję šiuos vaistus http://www.aquaporta...sh-goldmed.html ? Ir dar, instrukcijoje nerašo kiek laiko naudoti, ar visiems vaistams galioja, kad reikia pilti kas dieną kiekvieną kart atnaujinant dalį vandens? Vakar supyliau 5 ml-20l. ir temperatūra padariau 28 laipsnių. Labai ačiū už atsakymus.
Parašyta 2018 Rgp 18 - 14:17

Prieš 2 savaites nupirkau sūnui su gimtadieniu akvariumą, o kad būčiau žinojus, kas manęs laukia...

Ačiū!