atvirai pasakius pabodo skaityti kai kuriuos klausimus, o ypač tokius kaip gelbėkit: sraigės žudikės arba gelbėkit: milijonas sraigių KĄ DARYT????
tai štai - tokiem tinginukam, kurie tingi pasieškot jau N kartų rašytų atsakymų, atrinkau keleta sukurtų temų. ir jei visas perskaičius dar kils klausimų - tada prašom klaust :)
p.s. radę daugiau temų ar info apie šias sraiges - mielai prašau čia tas nuorodas t.p. patalpinti :)
Kaip naikinti piktybines sraiges? - 2009/02/04
naujai paleistame akvariume daugybė melanijų - 2008/11/14
Kas valgo sraiges - 2008/01/30
uzkniso sraiges - 2007/11/25
kas per sraige - 2007/10/19
Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

SRAIGĖS (melanijos, trimytnikai ir pan.)
Sukūrė
Lora
, Kov 29 2009 18:02
Parašyta 2009 Kov 29 - 18:02

Parašyta 2009 Lie 17 - 11:11

:lol: kaip tik aktuali tema. Mažam mano krevetnike (25L, aquael filtras, aquarelle 2x8W lempos) jų prisiveisė galybė ir melanijų ir trimitininkų. Suprantu kad kažkas negerai su vandeniu nes ir augalai tą sako o jų nemažai. Bet tarkim net ir sutvarkius parametrus, tos sraigės neišnyks o tiesiog nustos daugintis. Kaip minėjau augalų nemažai tai išrinkt tikrai problematiška, štai ir prisiminiau tokią Anentome hellena. Klausimas būtu ar ji suvalgys ir mano keturias neritinas, nes jų prarast nenorėčiau ar jos gerklė kurkas mažesnė ir "pritaikyta" mažesnėm? :P Beje ar negali smarkiai pakietint vandens kriauklių kiautai ypač melanijų, kuriais visas dugnas nusėtas? Gal čia mano problemos šaknys... :dry: Šiandien pirksiu testus tai žinosiu daugiau. Ačiu už atsakymus ;)Papildyta: jei kam bus aktualu išsiaiškinau: hellena sraigės už save didesnių nevalgo.
Žinutė redaguota: bebuto, laikas: 2009/07/19 13:31
Parašyta 2009 Spa 02 - 10:13

o pavyzdžiui Physa acuta rūšies sraigės. Yra ten apie jas kažkas rašoma, kad galima kažkokius testus atlikt su jom, bet taip ir nesupratau: jos geros ar blogos? Nes va atsinešiau jų iš draugės gal prieš pora mėnesių kelias, greit per labai nesiveisia, taip po truputį. nepastebėjau, kad nugraužinėtų augalus. Gal kas kąnors naudingo apie jas žinot?
Parašyta 2010 Bal 20 - 15:18

Sveiki! Iškilo problema.30 litrų akvoje auginu dvi auksines(ilgis apie 7 cm), du ancitrusus(ilgis api 5cm), du tarakatus(ilgis apie 7cm) ir du korydorusus(ilgis apie 3 cm). Taip pat turiu 5 l burbulą, kuriame auginau augaliukus ir sraigiuką(trimitininkas atrodo vadinasi). Nors dauguma tuos sraigius laiko parazitais ir pan, man gaila buvo juom atsikratyti, tai aš jį vieną sau ir auginausi :) kol jis neuzaugo iki 0,5cm dydžio. Tada nusprendžiau jį perkelti į didesnį akvariumą prie žuvų, galvojau jam ten daugiau maisto bus. Pirmas dvi dienas aš jį dar mačiau, tačiau praėjus savaitei, aš jo niekur neberandu. Ar gali būti, kad kuri nors iš žuvų jį suėdė? :(
Parašyta 2010 Bal 21 - 11:49

Iš tikrųjų dažnai tenka pirkti iš kauniečių akvariumininkų augalus. Tarkim nuperku visą saują visokių augalų (plaukiojančių, sodinamų su smulkiais ir stambiais lapais), tai per dvi savaites auksinės nuėda, o šamukai išrausia ir vėl tenka pirkti :)Vienas augalas tik atsilaikė, nzn kaip vadinasi, lapai storesni, tai neskanus gal valgyti :)Tai nuo gruodzio kiek teko pirkti augalu, tai tik vienas vargšas sraigiukas atkelevo į mano akvariumą... ir tą tikriausiai tos parazitės auksinės suėdė..Dar iš pradžių turėjau ir ampuliariją, bet ji per du mano auginimo mėnesius nustipo. Gal nuosenatvės? Tikiuosi ne iš bado :) nes šeip nzn ką jos valgo, specialiai sraigei nieko nedaviau.. :unsure: