Sveiki,Nors nesu "akvariumistė", bet tikrai prijaučianti ir mylinti visokius gyviukus, nutariau įsilieti į Jūsų būrį ir rasti bandraminčių, patarėjų ir pan. Tiesą sakant, aš greičiau esu "terariumistė". Auginu žaliukus - iguanas (2). Tai labai įdomus padarėliai. Ką reiškia "Atlantidos projektas" ? O gi šovė man tokia mintelė... Sugalvojau įrengti didelį na...kaip sakykim poludariumą... Žodžiu jau man gamina stiklinį "namą", kurio apačioje apie 300 l numatyta vandens (gal dėjus gruntą, vandens bus mažiau), na o viršutinėje dalyje gyvens mano driežai, kurie kartkartėmis turėtų nusileisti pasimaudyti. Šitą projektą aš aptikau vieną sykį internete. Tai grandiozinis projektas, kuriame buvo atkurtas "žaliosios pakrantės" gyvenimas...Ten vienoje erdvėje gyveno driežai, žuvys, varlės, augalai, net kai kokie vabzdžiai.... Ir užkliuvau tada... Ėmiau vis sukt galvą, ieškot informacijos, bendraminčių ir t.t., kaip čia viską suderinus... Na, kas liečia gyvus augalus...ko gero nelabai man išdegs, nes drieželiai mano juos paprasčiausiai sutryps arba suskanaus...na nebent kažką tokio, kas augtų palei dugną ar pan. ... Bet vat ką galėčiau įkurdint į vandens pasaulėlį...ot čia jau užduotis...Skaičiau, kai kas iguanas apgyvendino su vėžliais. Na labai idomu, bet va...kad tie vėžliai sako labai teršia vandenį, suėda žuveles, o visgi jų aš norėčiau... Kas ką apie tai žinote? Laukiu nuomonių ir pasiūlymų, ką galėčiau įkurdinti šiame "pasaulėlyje"? Domiuosi varlytėmis, krabukais ir viskuo, kas galėtų ten apsigyventi
Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

"Atlantidos projektas"
Sukūrė
, Vas 05 2009 10:36
Parašyta 2009 Vas 09 - 07:59

Ačiū už nuomonę, bet įtariu, kad mane ne taip supratote :)300 l tai tik vandens teritorija. Dar virš vandens apie 1 metrą ar daugiau į aukštį taip pat į gylį ir t.t. bus jų (iguanų) gyvenamoji-laipiojimo , šildymosi ir t.t. zona. Žodžiu visas įrenginys bus netoli 2 metrų aukščio, 1,5 metro pločio ir gylio. Na tai tikrai nėra iguanų įrėminimas B) Šiuo metu jos gyvena tokiame namuke: 1,30 aukščio, 1 m. pločio ir 60 cmgylio terariume, na ir visai neblogai, kai tuo labiau yra paleidžiamos pasiganyti :kiss: Štai mano "paukštytės" dabartiniame namukyje :) Dėl jų tai neabejoju-aišku nebus laisvės sąlygomis, bet vietelės tai pakaks, va tik svarbiausias dalykas dėl kitų gyventojų :silly:

Parašyta 2011 Sau 27 - 00:42

na, kad jau vėžlys žuvytes suvalgo, tai galvoji iguana nelies? Aš iguanų niekada neauginau, nežinau visų niuansų, bet šiaip jau ir akvariume sutalpint vien žuvis skirtingų rūšių kartais būna sunku, o jei dar prasideda krevetės, vežliai, varlės etc... bet nieko nėra neįmanomo;) Mano patarimas būtų pradžioje pamėgint prisijaukint kiekvieną gyvūną atskirai, t.y. nusipirkt kokį nedidelį akvariumą, paeksperimentuot su žuvim, kitam akvariume su varlėm ir t.t., nes pirmą kartą imant augint naują gyvūnų rūšį ir taip atsiras keblumų, ir kai jau jausi kad drąsiai įvaldei ir suvaldei ir žuvis ir varles ir iguanas atsirai, tada jau bandyk viską apjungt, nes labai abejoju kad toks, kaip sakai, grandiozinis projektas pavyks iš pirmo karto... aišku tokie pasižaidimai irgi kerta per kišenę, bet juk kąsnis nemažas apžiotas... O jei tik yra galimybių, tai tūrį daryk kuo didesnį, kiek tik leidžia kišenė ir buto/namo erdvė. Kita vertus, darant didelio tūrio poludariumą atsiranda kitų niuansų - įvykus nelaimei, toks daug greičiau išsiskleis, ir paleis tavo fauną ir užlies kaimynus, nei ant stalo telpantis dešimtlitris (mat nuo didelio vandens tūrio didėja slėgis į sienas) :)Beto, sako kad stiklas ilgainiui kažkaip smenga ir t.t., taigi tokia galimybė tik dar padidėja. Ir, jei kažkas kažką panašaus jau turi, pabandyk su jais susisiekti;)
Žinutė redaguota: GreteLota, laikas: 2011/01/27 00:44