Miliaus ivertinimas akvos: Desimties balu skaleje vertinciau 6. Pastabos - priezastys vertinimo: 1. Gruntas sis gruntas nesiziuri pagal dizaina, tiktu labiau toks rudas arba pilkas tamsiai atsplavis, ir vienos spalvos. 2. Augaliuku ryskiai trukumas... 3. Graziau butu jeigu pries tai susodinant pasibraizytum kaip gali atrodyti ne tik susodinus bet ir paaugus ( tai tikrai nesunku). 4. Jei sodinsi augalu daugiau ziuryk i atspalvius ju, tankuma, auksti, ploti. Ir manau turetum sudaryti sioki toki reliefa grazu. Cia tik mano nuomone, o jau ar tu ja priimsi islieka tavo nuoziurai. Sekmes :)
Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Idekime savo akvariumu foto galerijas
Sukūrė
Krystal
, Bal 12 2008 13:43
Parašyta 2008 Spa 14 - 15:41

Ms69 dekui uz ivertinima, del grunto kazkodel nebuvau suabejojes... :)Taip, augalu trukumas, bet cia laiko ir pinigu klausimas, priaugti turi valisneriju tiek, kad galines sieneles ten nesimatytu, o siaip kairej pusej dar reikia ispildyt irgi erdve, taip pat kokiu nors placialapiu ilgu augalu paslepti desini kampa, t.y. yranga... as galvojau apie cryptocoryne aponogetifolia. Velgi del kolorito, tai tuoj bus galima sodinti kokiu nors rausvu augalu, o siaip kieki augalu tikrai didinsiu ir bandysiu ispildyti taip, kad tik centrine dalis butu laisva su gylio pojuciu... cia gal biski kitoks planas nei centrinio soliterio pasodinimas, bet man su mano ribotom ziniom ir galimybem pakaks.. :DD thanks again...
Parašyta 2008 Spa 14 - 16:29

Na butinai imesk kai bus viska ka dabar parasiai viso to rezultatas ;). Ps : prie augalu formavimo norint suformuoti galini vaizda labai neblogai galima suzaisti su pvz siais augalais : heteranthera-zosterifolia, rotala rotundifolia. Rotala pacem gale o pries ja heteranthera... Tikrai graziai gan susiformuoja vaizdas. Bet gruntas man visvien labai didele itaka turi akvos vaizdui. O juoda su baltu taip nesiziuri ir nepriskirsi "Naturalus grozis " :)
Žinutė redaguota: Ms69, laikas: 2008/10/14 17:35
Parašyta 2008 Spa 14 - 19:33

to milius: jei jau ruošiesi sodinti daugiau augalų, tai tiek dėmesio grunto spalvai gali ir neskirti (imho). juolab nėra jis toks jau ir negražus :whistle: man eilinį kart "užplaukė" noras pasižaist su photoshopu, tai patarimas bus vizualus :side: kadangi augalai šviežiai susodinti, tai didelių nuostolių neapturėsi jei vis tik sugalvosi persodinti :)pasiūlymas būtų toks: valisnerijas susodinti į dešinį kampa (tuo pačiu ir uždengsi filtrą), t.p. permesti ir šakas.Kriptokorinas išsodinti. nes panašu, kad gavęs visą krūmą ir sukišai. su laiku jos suaugs ir sutankės :)ir dar siūlau įsigyti kokį "centro" augaliuką (aš įpaišiau Echinodorus Ozelot Red)

Parašyta 2008 Spa 15 - 08:45

po vandeniu - :) ne ten suo pakastas, tas tamsus gruntas yra skalda, ir man naujokui pasake, kad tokiam grunte neaugs augalai, norejau augalus susodint i naturalu, o tamsu palikt priekyje akvariumo, bet galu galiausiai viskas susimaise... :)Laura - dekui, idomios interpretacijos, kolkas nieko is echinodorusu ar aponogetonu nesodinau baimindamasis tik supudyt augalus nes echinodorus aschersonianus ir echinodorus 'Rubin' gavau i "startini paketa", tai "rubin" teko atiduot, nes isvis neaugo, o kitas prakale siaip taip 2 naujus lapus ir isleido atzala, kuri atrodo augs daug geriau. O tavo spejimas del kriptos klaidingas, ten is vieno stiebo tiek priviso, auga kaip isprotejus, kadangi krumas grazus dar nenorejau isskaidyt ;)bet dekui uz darbeli photoshopu, pasidesiu i lentyna ateiciai ;)
Parašyta 2008 Spa 15 - 10:28

na ka gi, dedu ir as savo foto viešam apžiūrėjimui ;) http://public.fotki.com/narkusha/
Parašyta 2008 Lap 10 - 21:12

rugpjucio men. startavusios 375 l.akvos foto. :) http://public.fotki....5-l-akvariumas/
Parašyta 2008 Lap 11 - 17:13

Tai jau ne ekperimentavimas....o labiau prisitaikymas prie siulinio dumblio(uzkniso juodai) Kiek zinau ju yra kelios rusys,mano akvoj jis auga ant grunto kuoksteliais(jei savaitei padeciau pinceta,tai veliau suviniociau Cladophora :laugh: :( ) Dabar is grunto siulus traukiat su akmenukais is akvos iskeliu,tai isivaizduok kas is trapios ricijos palikdavo? nesigauna man vandens parametru sureguliuot ar trasu,o gal apsvietimo? Gal kas galetu patarti tuo klausymu,pamokyti?:whistle:
Parašyta 2008 Lap 11 - 21:01

Nu man geriausiai padejo apsvietimo sumazinimas iki 6h. Dabar kodel.?...1 salyga, neturiu Co2 irangos, vadinasi, augalai irgi neturi ka veikt visa diena, jiems badas ar taip ar taip, tai kam jiems apsvietimo? 2 salyga, padidinau mechanini filtravima, t.y. prie backos pridejau nuo seniai turetu mechanini filtriuka. per 2 sav issisprende bedos.Pastaruoju metu laikiau apsvietima 12h, pradejo augt zalias taskinis dumblis ant stiklo, sumazinau sia savaite iki 9 ir lauksiu rezultatu.p.s. sitoj nuotraukoj kairej koks augalas?http://public.fotki.com/Gyzmo33/gyzmo33-akva/20081002027.html
Žinutė redaguota: milius, laikas: 2008/11/11 21:07
Parašyta 2008 Lap 13 - 21:19

http://public.fotki....xx/etapas2/stai, po menesio...turiu beda su kairiaja akvariumo puse, ten daug vietos ir nerandu augalo. Nepatinka tai ka matau parduotuvese, bet visai patinka tai ka maciau pas Gyzmo(Rotala rotundifolia), gal kas kokiu draugisku patarimu turite, ar patys gal koki daiga ismainytumet i alu??? :)
Parašyta 2008 Lap 17 - 18:21

pasisiemk ideju cia. taip ir niesti pisrtai savo akva perdaryti,kai pavartai fotkes... http://showcase.aqua...e=view-showcase
Parašyta 2008 Lap 17 - 19:04

imeciau pora savo akvios fotkiu. pripazystu , kad ne toks jau sedevras kaip kitu. :) http://picasaweb.goo...656532945726002