Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

ORP, Redoks potencialas

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 24

zeddaz

zeddaz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 717 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Spa-25
  • Amžius: 54
Andrius1111 rašė:

ORP gerai kyla nuo ozono ir vandenilio peroksido, bet nesiūlau naudoti :) Tik blogiausiu atveju...

Pas mane ozono pagalba ORP jau 300 per savaite pakilo nuo 100,naudoju po truputi ijungiu ozonatoriu 30'ciai min per para.

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01
  • Amžius: 55
megis rašė:

Andrius1111 rašė:

O tai pats naudoji sieros pagrindu ar kokį kitą NO3 reduktorių?Klausiu todėl, kad nesuprantu - jei yra refugiumas su dumbliais (mano akvoje), aš pilu nitratus į akvą, nes dumbliai išima visus nitratus. Ar neturite refugiumo? Nes su nitratų reduktoriais galima prisižaisti...ORP gerai kyla nuo ozono ir vandenilio peroksido, bet nesiūlau naudoti :) Tik blogiausiu atveju...

as nelabai suprantu ,koks tikslas dirbtinai kelt orp ???kai as pasileidinejau pas mane orp buvo apie 115 ,dabar nepamenu ,bet rodos poros menesiu eigoje pakilo iki 300:) jei kas zinot priezasti ,kam ji reik kelt ,pasidalinkit ir su manim,norisi zinot ,bendram isprusimui :)

Aš irgi nesuprantu :( ORP šiaip yra indikatyvinis parametras - jei ORP +450mV - reiškia akvoje vyksta organinių medžiagų oksidacijos reakcijos, kurių metu š.. ir kt. skaidoma aktyviai, jei ORP -100 mV - vyksta redukcijos reakcijos, kurių metu dažniausiai skyla organinės medžaigos - pvz. NO3 i NO2 ir toliau i N2. Bet geriausias indikatorius - koralų ir žuvų savijauta ir spalvos:)

Time

Time

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 104 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-12
  • Amžius: 13
Tai is to isplaukia, kad naudingiau laikyti ORP su pliuso zenklu, nei minuso? Kas turetu vykti, kad is minusinio ORP susidarytu pliusinis?

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01
  • Amžius: 55
Iš to niekas neišplaukia, tiesiog pūvant įv. medžiagoms vyksta redukcija, o jungiant kitas medžiagas - oksidacija. +mV ORP rodo daugiau oksidacinio tipo terpę akvoje, o - mV ORP - redukcinę. Oksidacijos metu mažėja įv. medžiagų toksiškumas.+ ORP potencialas savaime susidaro sveikose, pusiausvirose akvose.Bijau, kad giliau nesugebėsiu paaiškinti... :) Ne chemikas esu

sgedas

sgedas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 34 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Bal-04
  • Amžius: 41
naudoju aquvamedic 1000, nirtratu reduktoriu. viduje bactobalai.