Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

ORP, Redoks potencialas

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 24

Role

Role

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 464 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 43
Sveiki, Gal yra Jūsų tarpe naudojančių ORP elektrodus/kontrolerius savo jūrose?Man labai idomu koks +/- Osmosinio vandens ORP mV. Gal galite pamatuoti ir parasyti.Ir koks maždaug sviežiai paruošto suraus vandens ( 1,026). Internete radau kad maždaug 220-240 mVEsme tokia kad man bent jau preliuminariai reikia susikalibruoti ORP elektroda. O kalibravimo miltelius siūstis ir brangu ir dar tikslo nera. Juolab kad ORP pas mane tik indikacija.

KlaSS

KlaSS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 547 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 49
ORP elektrodai nekalibruojami! Galima tik patikrint ju parodymus su kontroliniu skysciu 230mv. http://www.aqua-medi...u/20/testfluid/

Role

Role

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 464 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Tai norit pasakyti jei i vandeni is krano ikisu orp elektroda ir ant BNC jungtes pakabines milivoltmetra matau 60 mv Tai tiek jame ir yra? Ir po puses metu ar po metų elektrodos nesensta ir parodymai nesikeicia? Negali būti.Netikiu.Tai gal pamatuokit visgi Osmosini vandeni koks ORPir as pagal tai atsikalibruosiu.Ar as klausima neteisingai suformulavau? Elektrodas nesikalibruoja, kalibruojasi antrinis prietaisas. Tebunie taip bet netikiu kad Osmosinio vandens ORP 20 mv, o is krano 60mv.Tai PH elektrodai tada irgi nesikalibruoja, nes jie irgi isduoda milivoltini signala tik +/- 412 mv. Žinutė redaguota: Role, laikas: 2007/12/09 16:25

KlaSS

KlaSS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 547 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 49
pH elektrodai kalibruojasi, o ORP elektrodai NE! Tam kad patikrint ORP elektroda naudojamas kontrolinis skistys 230mv, jai paklaida virs 20mv tai elektroda rekomenduojama keist. Nei vienas gamyklinis ORP prietaisas neturi elektrodo kalibravimo funkcijos...

Role

Role

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 464 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Tai netiesa:http://www.automatedaquariums.com/tecorpca.htmir cia, treciame skyriuje :http://www.americanmarineusa.com/orpcontroller.html(beja tokiu galima ebay nusipirti)Na o jei prietaisas yra sukalibruotas gamykloje, tai dar nereiskia kad jis nekalibruojamas. Na bet tai ne esme.Klausimas buvo visgi koks yra Atbulines osmoses ORP.Žinutė redaguota: Role, laikas: 2007/12/09 18:37 Žinutė redaguota: Role, laikas: 2007/12/09 18:49

niuxa

niuxa

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 886 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2003-Rgp-05
  • Amžius: 47
Pas Saruna Pinpoint`as berods kalibruojamas ORP... ryt jei nepamirsiu imerksiu i osmoze...

Role

Role

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 464 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Turbut pamirsai ...

niuxa

niuxa

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 886 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2003-Rgp-05
hm... nu maniskis ikisus i osmoze pradejo totaliai bludint, parode virs tukstancio paskui soko i minusa, vel atgal. Zodziu ryskiai nematuoja gelam vandeni ORP.

Wave

Wave

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 19 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Lap-15
  • Amžius: 52
RolePas mane osmoso ORP rodo 454-460 mv. Gelo vandens - 350 mv. Sveziai paruosto vandens neturiu :( Bet as abejoju, kad tie matavimai tau pades - skirtingas vanduo, skirtingos membranos, skirtinga druska, skirtinga temperatura....

Wave

Wave

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 19 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Lap-15
RolePas mane osmoso ORP rodo 454-460 mv. Gelo vandens - 350 mv. Sveziai paruosto vandens neturiu :( Bet as abejoju, kad tie matavimai tau pades - skirtingas vanduo, skirtingos membranos, skirtinga druska, skirtinga temperatura....

Role

Role

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 464 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Dekoju labai, tikrai pades bent jau pagauti matavimo diapazona. kad ir su didele paklaida.

niuxa

niuxa

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 886 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2003-Rgp-05
Na kai imerkiau ir maniskis bande kazka rodyt apie 370 ir i virsu... bet pamirkes 15 minuciu nubludo ir prasidejo tukstantiniai ir minusiniai ORP parodymai. Gryzus i akvos vandeni po keliu minuciu vel atsistojo ant tu paciu parodymu kaip pries istraukiant 370 (pries pora dienu vandeni pakeiciau, tai dabar kas diena kyla po biski, kol pasieks ~440).Beja, jis pas mane nekalibruojamas.

Wave

Wave

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 19 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Lap-15
RoleSveziai parosto vandens t 20C (1,026) - ORP-270-275mv

unicornfish

unicornfish

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 29 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Vas-06
  • Amžius: 16
Piklausomai nuo vartojamos druskos:P

unicornfish

unicornfish

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 29 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Vas-06
  • Amžius: 16
osmosinio vandens kokybes:blush:

sgedas

sgedas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 34 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Bal-04
  • Amžius: 41
principe su paruostu ro vandeniu ir druska, viskas gerai jai redox po vandens pakeitimo nukrenta, o po to palaipsniui kyla. Taip ?

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01
  • Amžius: 55
Taip.O kam rieikia ORP matuoti?

sgedas

sgedas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 34 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Bal-04
  • Amžius: 41
kaip ir daugeli kitu parametur, as tai matuoju akvoje, ir nitratu reduktoriuje, tai akvoje buna pasmane mazokas nuo 250iki300. (galetu buti 400 ir 450 tarpe). O nitratu reduktoriuje apie minus 100, rekcijos pasideda nuo -50 iki -300, po to pasmirsta supuvusiais kiausiniais jai kokia -350-400 :). o kas redox yra tai gi nete galima surasti. Siap ant kiek jis akvai svarbus reik klausti profu, as tai nezinau.

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01
O tai pats naudoji sieros pagrindu ar kokį kitą NO3 reduktorių?Klausiu todėl, kad nesuprantu - jei yra refugiumas su dumbliais (mano akvoje), aš pilu nitratus į akvą, nes dumbliai išima visus nitratus. Ar neturite refugiumo? Nes su nitratų reduktoriais galima prisižaisti...ORP gerai kyla nuo ozono ir vandenilio peroksido, bet nesiūlau naudoti :) Tik blogiausiu atveju...

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
Andrius1111 rašė:

O tai pats naudoji sieros pagrindu ar kokį kitą NO3 reduktorių?Klausiu todėl, kad nesuprantu - jei yra refugiumas su dumbliais (mano akvoje), aš pilu nitratus į akvą, nes dumbliai išima visus nitratus. Ar neturite refugiumo? Nes su nitratų reduktoriais galima prisižaisti...ORP gerai kyla nuo ozono ir vandenilio peroksido, bet nesiūlau naudoti :) Tik blogiausiu atveju...

as nelabai suprantu ,koks tikslas dirbtinai kelt orp ???kai as pasileidinejau pas mane orp buvo apie 115 ,dabar nepamenu ,bet rodos poros menesiu eigoje pakilo iki 300:) jei kas zinot priezasti ,kam ji reik kelt ,pasidalinkit ir su manim,norisi zinot ,bendram isprusimui :)