Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

kaip isnaikint aiptasijas?

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 20

Sheriff

Sheriff

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 685 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-20
  • Amžius: 45
Tai va, baigesi mano kantrybe, nes akva tuoj bus panasi i ROZIU SODA :( Priaugo gan daug aiptasiju ir as SKELBIU joms KARA B) Bet kaip sako - vienas lauke ne karys :angry: Man reik pagalbininku. Laukiu Jusu, gerbiamieji ponai, patarimu ir pasiulymu kaip isnaikint sitas bestijas :angry: Nuotrauka

Sheriff

Sheriff

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 685 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-20
. Nuotrauka

Sheriff

Sheriff

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 685 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-20
. Nuotrauka

Piff

Piff

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 293 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 49
Tai kad veja keli be reikalo jos pas tave ant grunto sedi :) surink ir ismesk :)

Sheriff

Sheriff

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 685 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-20
Deje... as tik nufotkinau tas kurios ant grunto, nes jos arciau stiklo ;) O siaip ju pilna ir ant akmenu :(

• Svečias
  • Kartu nuo --
prisijungsiu ir as prie sio pagalbos sauksmo. pas mane irgi aiptasijos klesti ir bujoja... visos jos pas mane ant akmenu sedi. kazkada maciau zoocentro puslapyje kazkokia chemija aiptasijoms naikint. nu tipo susvirksti joms palei nosi ir jos turi uzsilenkt. tik man idomu ar jinai veiksminga ir ar kitiems gyviams nekenkia? :S Žinutė redaguota: syu, laikas: 2007/10/29 08:17

SarunasK

SarunasK

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 333 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 54
Bet kokia chemija nieko gero neduoda. Aš savo laiku mėginau ir verdančiu vandeniu ir kalkwasserio koncentratu dusinti jas - niekas nepadėjo. Vienintelis teisingas ir prieinamas vaistas yra Chelmon rostratus. Aišku, tai taip pat savotiška loterija, bet daugumoje atveju 100% pasiteisina.

niuxa

niuxa

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 886 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2003-Rgp-05
  • Amžius: 47
to Sarunas: kodel vienintelis? :)Siulau dar viena vaista- krevete lysmata wurdemannihttp://www.liveaquaria.com/product/prod_Display.cfm?pCatId=701Pas mane dvi sios krevetes isnaikino visa plantacija aiptasiju. Is kokiu 30vienetu liko viena ir ta pastovei tokia apmindziota sedi (matyt nesueda, kad galetu pastoviai po truputi megautis)... :woohoo: Helmonas labai grazi zuvis, bet mano akim, turi viena nemenka trukuma- jis pirmiau sues visus kalcinius sliekus (veduokles) o tik po to imsis aiptasiju.Visgi Sheriff siulau ivertinti kas jam labiau prie sirdies, jeigu sliekai nekelia didelio susizavejimo, o helmon rostratus labai patinka tai be kalbu leisti i akva sita drugeli. O syu tai kaip ir nera kito varianto tik sitos krevetes, nes helmonui akva per maza. Isileisk pora kreveciukiu ir per pora trejeta menesiuku neliks nei vienos rozes. Is praktikos galiu pasakyti, kad daugiau niekam jos blogo nedaro... tiesiog matyt skonis pas jas kreivas, kad dievina aiptasijas... :blink: O seip eda visa kita maista, kuriuo seriat akvariumus.

• Svečias
  • Kartu nuo --
aha, tik kad su tom krevetem truputi prastai. jau kelis menesius rerize vis klausineju ir kaip ner ju taip ner. gal zinot kur ju gaut? as tikrai nieko pries pora kreveciu isimest, nes vis dar neivienos neturiu. :whistle:

Sheriff

Sheriff

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 685 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-20
Girdejau gandus, kad Enris turejo, pabandyk te pasiklausinet.

unicornfish

unicornfish

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 29 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Vas-06
  • Amžius: 16
Krevete lysmata wurdemanni ne pats geriausias pasirinkimas pristabdyt aiptasia dauginimasi o gal ir sunaikint jas.Sios rusies krevetes dazniausiai net neziuri mielieji i jusu aiptasiaAntra jei ir pradeda ziuret tai daznai liecia ne tik aiptasia bet ir koralusTrecia skirtingai nuo zuvu pvz. Chelmon rostratus, Forcipyger longorostris ar flavisimus, chaetodon kleinii, chaetodon auriga...iprastai lysmata wundermani iveikia tik tik mazas aiptasia.Ir ketvirta dazniausiai krevetes aiptasia privercia buti nuolatinios traso busenoje t.y. susitraukus (p.s. laikui begant beabejones jos zuva), o zuvys jas rauna is saknu ;)))))Naujos funkcionalios zuvies idejimas ar krevetes tingines paleidimas i akvariuma, kas geriau spreskit patys???Beabejones galitr naikint mechaniskai, bet.........................................Biologinis ginklas daug veiksmingesnis negu cheminis, turint galvoje kad akvariumas tai uzdara ir inertiska mikroekosistema..............;)))))))))))))

• Svečias
  • Kartu nuo --
nu as labai mielai ileisciau zuvi o ne krevete aiptasiju naikinimui, bet i mano 60 litru akva su jau esanciomis trimis zuvimis jinai tikrai niekaip netilps :) todel man belieka tiketis kad gausiu kreveciu ir kad jos bus supratingos maisto atzvilgiu. priesingu atveju net nezinau ka reiks daryti, nes aiptasijos auga kaip ant mieliu...

niuxa

niuxa

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 886 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2003-Rgp-05
to unicorn...: na as ne is vadovelio raciau apie wundermanni, o is nuosavu pastebejimu. 2-3 menesiai ir ~30aiptasiju nebera, na gal jos aisku tiesiog seip numire, o kreveciu ileidims su tuo nesusijes... Visumoj man nelabai idomu ar jos jas is saknu... israuna ar pastoviai tampo ir neleidzia funkcionuoti normaliai, ko pasekoje anos umirsta. Man svarbu faktas, o faktai sako, kad pas mane jos suveike. Kesinantis nei i minkstus nei i LPS nei i SPS koralus nebuvo pastebetos. Beja, kartu gyvena pora camel kreveciu, jos labiau reikia saugotis (del pasikesinimu i koralus) bet irgi buvo pastebeta tik polythoa polipu znaibyme. O kas liecia zuvis... jeigu neturite noro tureti kirminu-veduokliu, tada puikus pasirinkimas, nors velgi... zinau tvejus kada helmonai net i aiptasiu puse neziuredavo :)

• Svečias
  • Kartu nuo --
siaip siulau isigyt xelmona valganti aptazijas( berods rerize jas pratina prie sio maisto pastoviai) kai isdubasins gali kam nors isnuomot , nors jei ji buna prijaukinta tai su mielu noru valgo ir saldytas artemijas ir kitoki brieda;)

niuxa

niuxa

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 886 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2003-Rgp-05
to andriuxa: taip pat tas helmonas valgo ir va toki brieda kuris man yra grazus ir as nepries buciau, jeigu jo daugiau butu pas mane... :P Nuotrauka

Sheriff

Sheriff

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 685 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-20
Niuxa, Drauge, keiciam tavo spalvotus sliekus, i mano nespalvotus? :whistle:

Lemming

Lemming

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 208 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Spa-18
  • Amžius: 51
Rusiškam puslapyje skaičiau naikinimo būdą su 9% acto tirpalu. Kitai gyvūnijai nieko blogo nedaro, tik actas kyla i viršų todėl atsargiai, kad negautų kaimynai.http://www.aqualogo.ru/phpbb2/index.php?showtopic=602&st=360 Žinutė redaguota: Lemming, laikas: 2007/11/01 15:50

• Svečias
  • Kartu nuo --
niuxa rašė:

to andriuxa: taip pat tas helmonas valgo ir va toki brieda kuris man yra grazus ir as nepries buciau, jeigu jo daugiau butu pas mane... :P Nuotrauka

niuxa pas mane buvo tokie du akmeneliai :( bet aiptaziju buvo daug daugiau... bandziau i su actu ir su kalkvaseriu ir su karstu vandeniu ir su aiptazija exit ( berods saliferto briedas) viskas yra laikina - xelmonas vat tik kas padejo na aisku ir sliekus patvarke keleta liko mazu bet ir jiem matyt neilgai beliko gyvuot ....

niuxa

niuxa

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 886 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2003-Rgp-05
aga... o va pas mane gyvena pora wundermani... ir sliekai sveiki, ir aiptasijos isnyko, ir nemaciau, kad prie koralu kabinetusi ;)p.s. pries pora dienu maciau zoone wundermaniu visa kruva lakste, jei kam reikia... Žinutė redaguota: niuxa, laikas: 2007/11/02 22:36

algiokas

algiokas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 5 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Kov-15
  • Amžius: 40
tai jei pas ka nors krevetes badauja galiu priglaust - savo aiptasijom pavaisint ;) gal kas sliekais norėtų pasimainyti?