Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Apsvietim itaka dumbliu augimui
Parašyta 2007 Lap 06 - 22:30

Tu visiskai teisus, ir as 100% pritariu tam. Nes chemijos naudojimas yra jau zinomas kaip uzdelsto veikimo bombike, ir po kazkokio laiko tarpo visa gali baigtis tragiskai. Tikrai jau geriau naturalus budai.Easy Carbo tai istikruju galima sakyti papildomos trasos augalams. Uzdelsto veikimo bombeles nebijau, nes jos ir nelieka, augalai viska isisavina. Taip pat ir dumbliai, tame tarpe ir zalieji. Tik dumbliams si medziaga visiskai nepatinka jie kaip cia pasakius susprogdinami is vidaus (ju poreta struktura nepalanki toliau augti). Drystu sakyti tai yra naujausias mokslo isradimas akvariumininkysteje. Cia prekyboje atsirado pries 1,5 metu, bet ilgai delsiau ji pirkti, nes ir as esu uz naturalu akvariuma. Bet skaitant daugelio nuomones ir komentarus, ir patyrima is kitu akvariumistu galiu sakyti tai superinis dalykas(zinoma kai yra naudojamas protingai). ;) Bet jis visiskai neveiksmingas pries ciano bakterijas. Ar tu isitikines kad pas tave melsvadumblis? Melsvadumblio esu turejusi, man padedavo gerai isplauti filtra, dar dazniau pakeitineti vandeni ir jis isnykdavo pats. Antibiotiku nesu naudojusi.Cia dar visi dazniausia pasitaikantys dumbliai is eiles:http://mikes-machine.mine.nu/algae_gallery.htmMano nuomone, chemija yra paskitinis zingsnis kovoje su dumbliais :silly:
Žinutė redaguota: Riba, laikas: 2007/11/06 22:48
Parašyta 2007 Lap 07 - 10:53

Na prie progos imesiu foto. Jis labiausiai megsta aukstesnius augalus, t.y. arciau sviesos. Jei per diena dega sviesa, tai antroj dienos pusej buna visas apsiburbuliaves. Kai valai rankomis ji nuo augalu lapu, tai gan nesunkiai nusiima ir jei paleidi, tai ir plaukioja tokia zalia pleve po akvariuma. Beje valant, jauciasi toks gan astrokas kvapas. Manau melsvadumblis :dry:Ar tu isitikines kad pas tave melsvadumblis?
Žinutė redaguota: fiskiuss, laikas: 2007/11/07 10:58
Parašyta 2007 Lap 07 - 11:22

Parašyta 2007 Lap 08 - 16:30

O kodėl gi, kolega, Jums taip neatrodo? Kladafora būna ne tik rutuliuko forma. Kartais tas rutuliukas subyra ;) O taip pat kladafora galima apželdinti šakas, padaryti iš jos pievelę. Tik vat problema yra tame, kad labai jau ji lėtai auga...O dėl to [i]nu nu... iš kur toks konkretumas" tai turiu aš kladaforos augančios ne tik rutuliuko formoje ;)Dr_Phantom rašė:
Nu nu... iš kur toks konkretumas??:dry:Man taip neatrodo<br><br>Žinutė redaguota: MariusS, laikas: 2007/11/08 09:52Riba, Dumbliukas tavo nuotraukoje yra cladaphora aegagrophila. Jis yra nekenksmingas akvariumui ;)
Žinutė redaguota: Dr_Phantom, laikas: 2007/11/08 16:32
Parašyta 2007 Lap 13 - 22:39

Parašyta 2007 Lap 14 - 08:36

Kad kladafora gali būti netaisyklinga, sutinku. Tačiau tai nėra toks dumblis (kaip siūlinis, barzda ar kt), kuris keliautų iš akvariumo į akvariumą "nepastebimas". Norint, kad jis atsirastų, reikia jį įdėti arba bent būti anksčiau auginus... O panašiai augantį siūlinį esu matęs nekartą...O kodėl gi, kolega, Jums taip neatrodo? Kladafora būna ne tik rutuliuko forma. Kartais tas rutuliukas subyra O taip pat kladafora galima apželdinti šakas, padaryti iš jos pievelę. Tik vat problema yra tame, kad labai jau ji lėtai auga...
Parašyta 2007 Lap 14 - 18:42

Parašyta 2008 Vas 09 - 22:26

Žinutė redaguota: fiskiuss, laikas: 2008/02/09 22:28
Parašyta 2008 Vas 09 - 23:02

Parašyta 2008 Vas 09 - 23:09

Gintarai, 3 kartus dariau eksperimenta su gelsva lempa. Visus 3 kartus uzpuole melsvadumblis. Gal as ir neteisus, bet man tai padejo atsikratyti melsvadumblio, todel visa tai cia ir isdesciau. Gal kazkam kadanors tai pades ;)>fiskius:o tu nepagalvojai,kiek ivairiausiu pasikeitimu per tas tris savaites akvariume ivyko...;) 3 savaites akvariumui-tai mazdaug tas pats,kas zmogui 5 metai gyvenimo......jei sugebetum palyginti(butum mataves) bent pora desetku vandens parametru pries tas 3 savaites ir siuo metu,nekiltu noras tokias isvadas daryti:laugh: 99% garantuoju,kad,jei butum prie apsvietimo nekises ranku,melsvadumbio "biografija" visai nepasikeistu:)